Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС пройшло загальностанційне протиаварійне тренування
AA

На Южно-Українській АЕС пройшло загальностанційне протиаварійне тренування

25 листопада на Южно-Українській атомній станції пройшло загальностанційне протиаварійне тренування. У ньому було задіяно оперативний персонал, аварійні групи та бригади, транспорт ВП ЮУ АЕС, а також особовий склад і спецтехніку підрозділів МНС. Захід проводився відповідно до "Графіку проведення протиаварійних тренувань аварійних груп і бригад ЮУ АЕС".

Основна мета тренування - перевірка здатності персоналу самостійно, оперативно та правильно діяти в аварійному режимі. Захід дозволив перевірити достатність знань і правильність дій оперативного персоналу, аварійних груп і бригад при виникненні радіаційної аварії та ліквідації її наслідків, а також відпрацювати питання взаємодії з вищими організаціями та наглядовими органами. 

Тренування проводилося безпосередньо на робочих місцях з умовними діями та повномасштабному тренажері першої черги АЕС.

Відповідно до тактичного задуму, на енергоблоці №2 ЮУ АЕС сталася умовна аварія, що призвела до розгерметизації гермооболонки та викиду радіоактивних речовин. Технологічним сценарієм навчань передбачалося відпрацювання питань оцінки стану умовно аварійного реактора та прогнозування викидів радіоактивних речовин, локалізації умовної аварії, мінімізації і ліквідації її наслідків, приведення до готовності внутрішнього кризового центру та захисної споруди, а також евакуації персоналу.

Додатковою умовою навчань стала умовна пожежа, що виникла в результаті витоку і займання палива під час запуску дизель-генератора. Для її ліквідації залучався особовий склад і 12 одиниць спецтехніки трьох пожежних частин  Загону Державної пожежної охорони №1 м. Южноукраїнська. Особливу увагу в ході тренування було приділено організації взаємодії між штабом керівника аварійними роботами на проммайданчику та в санітарно-захисній зоні з підрозділами мнс, що залучалися.

умовнУ аварію було зафіксовано о 10.00. Завдяки оперативним і злагодженим діям усіх учасників тренування, об 11 годині 52 хвилини керівникові штабу аварійних робіт на проммайданчику доповіли: "Некерований вихід радіоактивних речовин на територію аес припинено, реакторна установка перебуває в безпечному стані, пожежу ліквідовано".

Підбиваючи загальні підсумки заходу, керівник тренування заступник головного інженера ЮУ АЕС Микола Феофентов відзначив: «Учасники тренування з поставленим завданням впоралися. Підтверджено готовність персоналу станції управляти процесами ліквідації як самої аварії, так і її наслідків. Що стосується рекомендацій, висловлених у ході обговорення результатів тренування, то вони обов

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...