Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора
AA

Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора

Станом на 1 вересня повністю спрацьовано додатково акумульований у період весняного паводку об'єм води в Олександрівському водосховищі. Сьогоднішня відмітка водосховища - 14,7 м - відповідає нормальному підпірному рівню, достатньому для роботи діючих першого та другого, а також третього (знаходиться в стадії будівництва) гідроагрегатів Ташлицької ГАЕС.

Нижню водойму гідроакумулюючої станції вперше за період її існування було використано як водний акумулятор. Підняття в квітні 2010 р. рівня водосховища до відмітки 16 м дозволило затримати в ньому додаткові 10 млн. кубометрів води для потреб народного господарства Миколаївської області. З червня по вересень він використовувався для забезпечення необхідних санітарно-екологічних витрат у нижній течії Південного Бугу та недопущення загострення водогосподарської обстановки в прилеглих населених пунктах.

Про те, що досвід виявився вдалим свідчить лист розпорядника додатково акумульованих запасів води - Миколаївського регіонального управління водних ресурсів - про повторне підняття рівня Олександрівського водосховища. Метеорологічні служби прогнозують для півдня України суху теплу осінь і новий водний запас дозволить зменшити вододефіцит в пониззях річки.

Заповнення водоймища стане можливим завдяки розробленим і введеним у дію за ініціативи ВП "Южно-Українська АЕС" "Правилам експлуатації каскаду водосховищ на Південному Бузі". Цим документом визначається оперативна схема взаємодії та управління всіма розташованими на руслі річки штучними водоймами. Для заповнення Олександрівського водосховища необхідний об'єм води буде спрацьовано на Ладижинській ГЭС.

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...