Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Збір урожаю триває
AA

Збір урожаю триває

Надзвичайні погодні умови нинішнього року розчаровують хліборобів. Часті проливні дощі призвели до значного зниження урожайності. Сьогодні на полях району тривають роботи по збиранню урожаю та ужинок невтішний.
За даними відділу статистики у Кривоозерському районі станом на 30 липня 2010р. усіма категоріями господарств зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) зібрані на 95,4% площ, які підлягають до збирання. Намолочено 63,3 тис.т зерна (у початково-оприбуткованій вазі) при середній урожайності 20,8 ц з гектара зібраної площі, що відповідно на 28,5% та 21,2% менше минулорічних показників.
У складі зернових культур отримано майже вдвічі менший урожай озимих – ячменю (на 30,3%), пшениці (на 34,8%) та жита (на 48,9%). Значно збільшився проти минулого року валовий збір зернобобових – у 2,8 раза, ярої пшениці – на 0,6%, в той час як ярого ячменю зібрано на 30,7% менше.
Крім того, валовий збір ріпака озимого склав 2,0 тис.т при середній урожайності 14,6 ц з 1 га, що більше минулорічного показника у 4,2 раза, 5% відповідно.
Валовий збір овочів склав – 4,5 тис.т, при цьому їх зібрано з більшої площі (на 10,9%) ніж в минулому році, а також з більшою урожайністю (на 8,7%).
У той же час приємно відмітити, що проти торішніх зросли обсяги плодоягідної продукції (на 30,2%) та становили 0,3 тис.т. Урожайність плодів та ягід на 30,4% перевищує показник минулого року.перевищує показник минулого року.

 

Читайте також

Оголошення

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради ЗАПРОШУЄ небайдужих гр...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...