Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС завершилася партнерська перевірка ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській АЕС завершилася партнерська перевірка ВАО АЕС

23 квітня на ЮУ АЕС завершила роботу партнерська перевірка Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). 16 міжнародних експертів впродовж 2 тижнів визначали сильні та слабкі сторони в роботі станції. Діяльність підприємства вивчалася за вісьма напрямками: адміністрування, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, облік досвіду експлуатації, радіаційний захист, хімія та підготовка персоналу.

У команду партнерської перевірки, що працювала на южно-українському майданчику з 12 по 23 квітня, входили провідні фахівці в області атомної енергетики зі Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, США, України, Китаю, Голландії, Фінляндії та Росії. Очолював групу міжнародних експертів головний інженер Курської атомної станції  Олександр Увакін. Партнерську перевірку, що добігла кінця, він назвав успішною, підкреслюючи, що неабиякою мірою такому результату сприяла хороша організація з боку українських колег.

Планується, що остаточні результати партнерської перевірки буде надано Южно-Українській атомній станції до кінця травня. Підбиваючи попередні підсумки роботи, керівник команди експертів заявив, що в цілому на ЮУ АЕС відмічено високий рівень експлуатаційної безпеки. У діяльності підприємства  виявлено 3 сильні сторони (приклади позитивного досвіду, не зафіксовані раніше на жодній АЕС світу) і 7 позитивних практик (позитивний досвід, виявлений на Южно-Українській  АЕС, який відзначався і на інших атомних станціях). За умови згоди керівництва ЮУ АЕС, передові прийоми, методи та форми роботи, зафіксовані експертами, стануть надбанням міжнародної атомної громадськості.

Командою партнерської перевірки названо також 14 областей виробничої діяльності, що потребують поліпшення. При цьому Олександр Увакін підкреслив: "Це не означає, що сьогодні дана робота недостатня чи неефективна. Просто в названих областях ще можна і треба працювати. Адже атомники всього світу, об'єднавшись у ВАО АЕС, сповідують єдину мету - з кожним роком досягати ще вищих результатів у вдосконаленні надійності та безпеки своїх станцій".

            Головною сильною стороною та приводом для гордощів колективу керівник команди міжнародних експертів назвав створення на южно-українському майданчику унікального енергетичного комплексу в складі Южно-Української АЕС, Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС. За переконанням А. Увакіна, такий конгломерат дуже серйозно підвищує безпеку атомної станції, оскільки вона має свої незалежні енергоджерела, які в будь-якій ситуації здатні забезпечити живлення її систем безпеки. Гідрокаскад енергокомплексу підвищує надійність і єдиної енергосистеми України. Виробляючи електроенергію для покриття вечірніх і ранішніх піків споживання та використовуючи надмірну нічну енергію, він стабілізує її роботу й підвищує її стійкість.

Дана партнерська перевірка ВАО АЕС - третя за всю історію Южно-Української атомної станції. Перші дві відбулися в 1995-му і 2003 роках.

 

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...