Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнску проходить пленум ЦК Атомпрофспілки
AA

У Южноукраїнску проходить пленум ЦК Атомпрофспілки

19 березня в місті-супутнику ЮУ АЕС проходить VI Пленум Центрального Комітету профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України. Головним на порядку денному Пленуму є обговорення дій Атомпрофспілки в 2009 році щодо захисту та підвищення соціально-економічних стандартів для працівників підприємств вітчизняного атомно-енергетичного комплексу.
Підбиваючи підсумки річної роботи, голова Атомпрофспілки Валерій Матов констатував, що в першу чергу вона була спрямована на мінімізацію та запобігання впливу негативних наслідків складних економічних явищ.
- Завдяки конструктивному соціальному діалогу на усіх рівнях - починаючи від уряду й закінчуючи адміністрацією підприємств - вдалося зберегти наш соціальний пакет, зберегти колектив і витримати ті стандарти, які було закладено колективними договорами підприємств і галузевою угодою між Міністерством палива та енергетики України і Центральним комітетом профспілки, - підкреслив В. Матов.  
Серйозним досягненням профспілок минулого року стала співпраця з Кабінетом Міністрів і урядовими комітетами. Беручи безпосередню участь у засіданнях вищого органу виконавчої влади, профспілки дістали можливість впливати на ухвалення державних рішень. Прикладом такої роботи може стати спільне обговорення в Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Законопроекту, що упорядковує питання соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає в зонах спостереження ядерних об'єктів. Закон, що вступив у дію 1 січня, дозволяє визначити порядок надання такої компенсації і закріпити пільгові тарифи на електроенергію для згаданої категорії населення. Завдяки такій же схемі вдалося вирішити й низку "чорнобильських питань".
Активна та принципова позиція ЦК Атомпрофспілки та профкому НАЭК "Енергоатом" у проведенні переговорів на вищому рівні, дозволила досягти домовленостей про підвищення соціальних стандартів для працівників ядерно-промислового комплексу. Незважаючи на скорочення споживання електроенергії, в 2009 році вдалося зберегти передбачені колективним договором компанії соціальні гарантії та домогтися підвищення зарплати для атомників.
Керівники Атомпрофспілки сподіваються, що в 2010 році позитивна динаміка діалогу з оновленим складом Кабінету Міністрів продовжиться.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...