Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щоб пам’ять зберегти...
AA

Щоб пам’ять зберегти...

     9 травня – це день честі і слави наших дорогих ветеранів, які служать нам прикладом патріотизму, любові до рідної землі.
Ми горді тим, що наш народ вийшов переможцем з тієї страшної війни. Своїм життям наші батьки дали великий приклад усім нам. Тому обов’язок нинішнього покоління – бути гідним подвигу своїх батьків.  
     З метою збереження у пам’яті усіх, хто склав голову на полях битв, тих кому пощастило повернутися додому і дожити до нинішніх часів та відзначення річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у загальноосвітніх навчальних закладах щорічно розробляються тематичні заходи, в рамках яких проводяться виховні години, уроки мужності із запрошенням ветеранів війни, тематичні уроки історії України. Організовуються зустрічі учнів з ветеранами Великої Вітчизняної війни, виступи хору ветеранів, привітання ветеранів у Раді ветеранів, на дому. 
     У бібліотеках шкіл та гімназії підготовлено тематичні виставки „Тих днів не згасне слава”. Екскурсоводами шкіл - тематичні екскурсії до музеїв, куточків бойової слави закладів. 
     Щорічно, з нагоди Дня Перемоги, управлінням безперервної освіти і науки, центром дитячої та юнацької творчості організовується фестиваль декламаторів та виконавців пісень на воєнно – патріотичну тематику серед учнів шкіл та гімназії. Під час проведення фестивалю ветерани, які активно співпрацюють із навчально – виховними закладами були нагороджені грамотами управління безперервної освіти і науки за вагомий внесок у військово патріотичне виховання підростаючого покоління: Краснуха Віра Михайлівна, Пинтій Іван Маркович, Деордієва Людмила Афанасіївна, Василенко Григорій Павлович, Лобанова Галина Павлівна. 
     У Южноукраїнській загальноосвітній школі №1 на уроках музики проходили лекції - концерти „Фронтова пісня”. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №1, гімназії №1 відбулися загальшкільна та загальногімназійна учнівська конференція „Пісні, опалені війною”. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №2, гімназії №1 організовано виставки малюнків та плакатів до Дня Перемоги. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №3 проведено конкурси читців „Салют, Перемого!”, стройової пісні, конкурс малюнку на асфальті „Щастя, мир на планеті потрібні всім”.
     У Южноукраїнській загальноосвітній школі №4 проведено тематичну лінійку, виставку матеріалів про Велику вітчизняну війну, підготовлену гуртківцями школи, проведено конкурс малюнків „Перемога і Великій Вітчизняній війні”, випущено тематичну шкільну газету „Перемога одна на всіх”.
     У гімназії №1 пройшов щорічний конкурс пісні та строю, у якому беруть участь учні старших класів та гімназійний конкурс виконавців віршів та пісень на воєнну тематику.
     У центрі дитячої та юнацької творчості виготовлено вітальні листівки для ветеранів, проведено концертну програму „Тих днів не згасне слава”. Вихованці станції юних техніків відвідали з екскурсією музей бойової слави Южноукраїнської загальноосвітньої школи №1, меморіального комплексу. 
     Дитячо – юнацькою спортивною школою проведено ряд спортивних заходів, присвячених Дню Перемоги: кубок відділення дзюдо з загальної фізичної підготовки, турнір з футболу, змагання з волейболу. 
     У всіх дошкільних навчальних закладах проведено музично – спортивні розваги для дітей середніх, старших груп.
     Дорогі ветерани! Освіта міста Южноукраїнська сердечно вітає Вас із знаменною датою - 64-ою річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Бажаємо Вам міцного здоров’я, бадьорості і душевного тепла, активного довголіття. Щиро вдячні Вам за підтримку, допомогу у виховання підростаючого покоління. 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...