Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 10-річний ювілей святкує КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська»
AA

10-річний ювілей святкує КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська»

В перші дні осені святкує свій 10-річний ювілей комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська».

1 жовтня 2010 року відповідно до рішення Южноукраїнської міської ради від 27.08.2010 №1348  «Про реорганізацію управління праці  та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради та утворення комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» відбулася реорганізація управління праці та соціального захисту населення шляхом виділення із структури управління відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціально-медичних послуг, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів та створення на їх базі комунального закладу ”Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська”, який очолила Богачова Олена Анатоліївна.

Богачова Олена Анатоліївна

Так на момент відкриття комунального закладу штатна чисельність працівників складала 32 особи. На сьогодні кількість працівників територіального центру збільшилася до 54 осіб.

Апарат територіального центру складається з директора Богачової О.А., головного бухгалтера Вознюк Н.О., економіста Шлапак Л.О., юрисконсульта Цибак І.В.

Вознюк Наталя Олександрівна

Найстарше з відділень відділення соціальної допомоги вдома, яке протягом 13 років очолює Старченко Любов Анатоліївна. Штатна чисельність працівників відділення складає 13 осіб.

Старченко Любов Анатоліївна

Соціальні робітники здійснюють допомогу у веденні домашнього господарства, у самообслуговуванні, у пересуванні в побутових умовах, в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, надають інформацію з питань соціального захисту населення; допомагають в отриманні безоплатної правової допомоги та в оформленні документів. Соціальні робітники є найпершими помічниками наших підопічних поважного віку, які і втішать, і розрадять, і допоможуть.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг уже 2 роки очолює Переута Антоніна Олександрівна. Штатна чисельність працівників складає 6 осіб.

Переута Антоніна Олександрівна

Відділення у місті відоме як „Турбота” – маленький місцевий санаторій для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Там надаються реабілітаційні послуги, організовується дозвілля, підопічні забезпечені триразовим харчуванням. Тобто створені всі умови для оздоровлення та відпочинку старшого покоління южноукраїнців.

Там по-домашньому затишно і комфортно, де на пенсіонерів чекають турботливі та енергійні працівниці.

Відділенням комплексної реабілітації дітей-інвалідів, одним з найстаріших відділень, керує Чернова Людмила Вікторівна з 2006 року. Штатна чисельність працівників складає 12 осіб.

Чернова Людмила Вікторівна

У відділенні діти з особливими потребами забезпечуються  реабілітаційними та допоміжними засобами, з ними працюють досвідчені працівники (учитель-реабілітолог, практичний психолог, учитель-логопед, вихователі та ін.), батькам надаються консультації з питань збереження, підтримки та охорони здоров'я, поліпшення взаємин з оточуючим соціальним середовищем, з правових питань. З квітня 2017 року створено групу денного перебування, в якій дітям надається соціальна послуга денного догляду. В цій групі 10 дітей підліткового віку з порушеннями фізичного і розумового розвитку перебувають у протягом 10 годин на добу. Це дає змогу працевлаштовуватися батькам. Для дітей організовано триразове збалансоване харчування, денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної реабілітації.

Це відділення – другий дім для діток з особливими потребами. Там діток чекає тепло сердець працівниць відділення.

Керівником відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги з 2006 року є Гурова Ольга Ярославівна, яка є і заступником директора з початку створення комунального закладу.  Штатна чисельність працівників  відділення складає 11 осіб.

Гурова Ольга Ярославівна

Соціальними працівниками відділення систематично проводяться обстеження матеріально-побутових умов пільгових категорій населення з метою визначення осіб, які гостро потребують соціальної допомоги. Також відділенням забезпечується виконання заходів міської комплексної Програми “Турбота”, що спрямована на підтримку соціально незахищених категорій населення міста.

З кожним роком у відділенні збільшується кількість видів послуг: перукарські послуги,  послуги швачки та взуттьовика.  З вересня 2020 року почав свою роботу пункт збору речей, що були у вжитку.

Особливою популярністю серед людей поважного віку користується університет третього віку. Станом на почато 2020 року в університеті працювало 10 факультетів. На жаль, у роботу цього напрямку втрутився безжальний коронавірус, який призупинив його роботу. Але сподіваємося, що усе буде добре і ми зможемо попрацювати над збільшенням факультетів.

З 01.06.2017 до комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська” передано автомобіль Соболь, який пристосовано до надання транспортних послуг інвалідам-візочникам. Створено службу „Соціальне таксі”, яку очолила завідувач господарства Бердюгіна Тетяна Андріївна.  За допомогою „Соціального таксі” впроваджується інклюзивний туризм для дітей з особливими потребами, осіб з інвалідністю та пенсіонерів, які перебувають на обслуговуванні. Здійснювалися виїзди до с.Садове (міні-зоопарк), с.Мигія (Радонове озеро), на міській пляж, екскурсійні поїздки до Южноукраїнського міського історичного музею та інших місць.

Роботи, як кажуть, непочатий край. Можливостей значно менше. Але за допомогою колег, небайдужих посадовців, активних організацій та просто громадян міста будь-які сміливі плани можуть бути реалізовані.

Соціальна робота дуже важлива у суспільстві. Недарма сферу, у якій працюємо, називають соціальним захистом. Це дуже потрібна і важлива місія – захищати слабких. А слабкі – це наші підопічні: люди похилого віку, особи з інвалідністю, діти з особливими потребами і взагалі усі, хто потрапив у складну життєву ситуацію і потребує нашої допомоги.

Професія соціального працівника дуже важка, але і вкрай необхідна суспільству. Наші колеги творять добро і хай це добро вертається їм сторицею!

Тож департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради вітає всіх працівників територіального центру з їх першим  маленьким ювілеєм.

Зі святом, шановні колеги!

Успіхів Вам у вашій нелегкій але такій важливій справі!

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...