НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження Переліку та умов продажу земельних ділянок право оренди на які підлягає продажу на земельних торгах у формі аукціону на території міста Южноукраїнська Миколаївської області


Версія для друку

від 10.06.2020 Дата оприлюднення: 10.06.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  «_____»  ______   2020  №  _______

_______  сесії   ______    скликання        

Про затвердження Переліку та умов продажу земельних

ділянок право оренди на які підлягає продажу на земельних

торгах у формі аукціону на території міста Южноукраїнська

Миколаївської області

З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду територіальної  громади міста Южноукраїнська та залучення додаткових коштів у міський бюджет, враховуючи протоколи комісії по добору земельних ділянок, які виставляються для продажу на аукціоні або права на які виставляються для такого продажу на території міста Южноукраїнська від 25.10.2019 № 5 та від 31.07.2018 № 3, керуючись ст. ст. 12, 116, 124, 127, 134, 135, 136 Земельного Кодексу України, Законом України «Про оренду землі», Законом України «Про землеустрій», п.34 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити Перелік земельних ділянок право оренди на які підлягає продажу на земельних торгах у формі аукціону на території міста Южноукраїнська Миколаївської області, а саме:

- земельна ділянка кадастровий номер: 4810800000:22:009:0025, яка розташована в промисловій зоні ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» у місті Южноукраїнську Миколаївської області, загальною площею – 1, 4558 га, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони, та іншого призначення, цільове призначення  - 11.02 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

- земельна ділянка комунальної власності кадастровий номер: 4810800000:04:005:0011, яка розташована в районі автозаправної станції «Укртатнафта» та автомобільної дороги регіонального значення «Благовіщенське - Миколаїв»  у місті Южноукраїнську Миколаївської області,    загальною площею –  1, 1700 га, категорія земель - землі житлової та громадської забудови, цільове призначення –  ____________________________________________________.

- земельна ділянка комунальної власності кадастровий номер: 4810800000:03:002:0006, яка розташована на вулиці Дружби Народів,  в районі житлового будинку № 25-Д та автостоянки «Еліт» у місті Южноукраїнську Миколаївської області, загальною площею – 0, 2385 га, категорія земель - землі житлової та громадської забудови, цільове призначення –  ________________________________________________________.

- земельна ділянка комунальної власності, орієнтовною площею 1,6 га, для будівництва та обслуговування торгівельно – розважального центру в районі 6-го мікрорайону міста Южноукраїнська.

- земельна ділянка комунальної власності, орієнтовною площею 0, 62 га, для будівництва та обслуговування двох блоків багатоквартирного житлового будинку в районі 6-го мікрорайону міста Южноукраїнська.

2. Затвердити умови продажу права оренди на земельні ділянки, відповідно до  діючого законодавства, встановивши наступне:

2.1. Стартова ціна лоту з продажу права оренди на земельні ділянки дорівнює розміру річної орендної плати та становить 12% від нормативної грошової оцінки, для земельної ділянки кадастровий номер: 4810800000:22:009:0025  - 3 % від нормативної грошової оцінки. Умови продажу – право оренди.

2.2. Гарантійний внесок становить 5 % від стартової ціни  лоту.

2.3. Крок земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки становить 0,5 % від стартової ціни лоту.

2.4. Строк оренди - 5 років, для земельної ділянки кадастровий номер: 4810800000:22:009:0025  - 20 років.

2.5. Переможцю торгів сплатити річну орендну плату протягом 5 робочих банківських днів, а далі сплачувати згідно з умовами договору оренди земельної ділянки.

2.6. Забезпечити вільний доступ відповідним службам для обслуговування наявних та прокладання нових інженерних мереж. При проектуванні і здійсненні будівництва об’єкта містобудування дотримуватися містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

2.7. Витрати на організацію та проведення земельних торгів покласти на виконавця земельних торгів з подальшим відшкодуванням всіх витрат переможцем земельних торгів.

2.8. Забезпечити використання земельної ділянки за цільовим призначенням.

2.9. Право на земельну ділянку, набуте за результатами проведення земельних торгів підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному чинним законодавством України.

3. Надати дозвіл виконавцю земельних торгів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах (щодо земельних ділянок, які не були раніше сформовані).

4. Управлінню екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради:

4.1. Забезпечити організацію земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення.

4.2. Забезпечити оформлення договору оренди земельної ділянки з переможцем аукціону за ціною та на умовах, визначених цим рішенням.

5. Уповноважити міського голову на підписання договору оренди земельної ділянки, право на яку виставляється на земельні торги.

6. Визнати таким, що втратило чинність рішення Южноукраїнської міської ради від 05.03.2019 №1396 «Про затвердження переліку та умов продажу земельних ділянок право оренди на які підлягає продажу на земельних торгах у формі аукціону на території міста Южноукраїнська Миколаївської області».

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регулювання земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища та зовнішньоекономічної діяльності (Снітков) і першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

Міський голова                                                                      В.К. Пароконний                 

 

погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

начальник УЕОНС та ЗВ ЮМР

____________ Майстренко Л.П.