НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про реорганізацію юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на  комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал»  та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання» (оновлений)


Версія для друку

від 03.06.2020 Дата оприлюднення: 03.06.2020

Оновлений ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  «_____» ______ 2020  №  ____

__________сесії ______скликання

 

Про реорганізацію юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та 
водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на 
комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» 
та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання»

 

З моменту передачі, в 2002 році, у власність територіальної громадиміста Южноукраїнська об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення та створення комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (далі за текстом – КП ТВКГ), міським бюджетом в модернізацію комунального підприємства вкладено понад 100 млн. грн., але тарифне питання по теперішній час є не вирішеним, що гостро впливає на звичайних мешканців міста.

Причиною нестабільної роботи об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення є: застаріле обладнання зразків 60-х років 20 століття, непроектні мережі, а в окремих випадках спрощені проектні і виконавські рішення щодо об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення, та комунального підприємства зокрема.

Певною гарантією, що тарифи на тепло-, водопостачання та водовідведення будуть залежати від Южноукраїнської міської ради, є закріплення основних факторів, а саме: залишення КП ТВКГ за територіальною громадою міста Южноукраїнська та його ефективна модернізація.

При наполегливій роботі всього місцевого самоврядування Южноукраїнська, існує реальна можливість, завершення розпочатої модернізації КП ТВКГ до сучасних вимог, протягом 2020-2023 років, що в подальшому надасть можливість вийти на поточну, безборгову роботу в стосунках з ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом». З метою виходу КП ТВКГ на роботу «без боргів», впровадження нових підходів щодо організації роботи підприємства, його модернізації, керуючись ст. 56 Господарського кодексу України, ст. 106 Цивільного кодексу України, ст.26, ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Южноукраїнська міська рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Реорганізувати юридичну особу комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання».

2. Затвердити Статут комунального підприємства Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал»  (додаток 1).

3. Затвердити Статут комунального підприємства Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання» (додаток 2).

4. Створити та затвердити склад комісії з реорганізації юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866) шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання» (далі - Комісія з реорганізації) та затвердити її склад  (додаток 3).

Голові комісії з реорганізації, у встановленому чинним законодавством України порядку, забезпечити вжиття всіх необхідних заходів щодо реорганізації юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання» , в тому числі:

5.1. Повідомлення в установленому чинним законодавством України порядку працівників комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» про реорганізацію юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання» у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України;

5.2. Складання розподільчого акта (балансу), який повинен містити відомості про склад майна, права та обов’язки які переходять за розподільчим балансом від однієї юридичної особи до юридичних осіб, що створюються внаслідок поділу, та подати його на затвердження Южноукраїнської міської ради;

5.3. Протягом 3 (трьох) робочих днів подати в органи реєстрації рішення  «Про реорганізацію юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» код за ЄДРПОУ 31948866, шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання».

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань управління комунальною власністю, адміністративно-територіального устрою, розвитку громади, децентралізації, інновацій та інвестицій (Зеленюк), та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Міський голова                                                             В.К.Пароконний

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

в.о. директора ДІМГ  

_________________ Пачкова Н.І.

2-10-73



Додаток 3

до рішення Южноукраїнської міської ради

від «_____»___________2020 №_____

Склад

комісії з реорганізації юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866) шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання»

Голова комісії:

Миськів Олена Олександрівна

-

директор комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство», р.н.о.к.п.п ______________.

Заступник голови комісії:

Мустяца Ганна Федорівна

-

перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, р.н.о.к.п.п ____________.

Члени комісії:

Борець Юрій Іванович

-

начальник відділу з договірної та претензійної роботи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»;

Пачкова Наталія Іллівна

-

в.о. директор департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;

Петрик Інна Василівна

-

начальник управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради.

 

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                              Г.Ф. Мустяца