НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про додаткові заходи медіко-біологічної безпеки на території міста Южноукраїнська


Версія для друку

100-р від 01.05.2020 Дата оприлюднення: 01.05.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

від  “_01__” ___05_____ 2020    №  _100-р_

 

Про додаткові заходи медіко-біологічної безпеки на території міста Южноукраїнська

 

 В реагування щодо збільшення хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, як виконання особливо важливої роботи, в місті Южноукраїнську,  відповідно  до ст. 75 Кодексу цивільного захисту  України,  керуючись пп. 1, 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",

1.Силами і наявними засобами, які є в розпорядженні лікарень міста Южноукраїнська посилити медіко-біологічну безпеку їх лікарського та іншого персоналу, який дотичний до забезпечення дієздатності працювати в умовах протидії поширенню COVID-19, де в щоденному режимі, включно з вихідними та святковими днями, директор ДСП та ОЗ Гехад Е.Е. і його заступники знаходяться в оперативному чергуванні, з можливістю їх втручання в посилення процесу протидії поширенню COVID-19 (коронавірус SARS CoV-2), які будуть з’ясовані на рівні потреб лікарень і міста, стосовно чого потрібно припиняти любі прояви паніки і формування підстав для їх поширення. Для цього, до 15-00 01.05.2020 року, затверджений наказом по Департаменту  план роботи та графік чергування, подається міському голові з його реєстрацією у журналі чергового  виконавчого комітету  міської ради. До графіка обов’язково додаються контактні телефони чергових посадових осіб, на які мешканці міста Южноукраїнська можуть звертатись цілодобово: по одному - в денний час та по телефону чергового - в нічний час. Графік і контактні телефони оприлюднюються на офіційному сайті міста  Южноукраїнська  до 14-00 01.05.2020.  

Відповідальні за виконання – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, на території міста Южноукраїнська Кольчак О.М.,  директор ДСП та ОЗ  Гехад Е.Е.

2.Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчаку О.М. спільно з активом міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19,  (Якуніна Л.В.) розгорнути постійно діючу інформаційно-організаційну роботу по розгортанню заходів протидії COVID-19 (коронавірус SARS CoV-2), в посилення медіко-біологічної безпеки при поширенні COVID-19 через контактних та нових осіб на території міста Южноукраїнська, у яких підтверджено діагноз коронавірусної хвороби COVID-19. Витребувати від ВП ЮУ АЕС адреси проживання ремонтного персоналу, який розміщено в житловому фонді міста Южнгукраїнська для окремого відслідковування адрес можливого поширення коронавірусної хвороби COVID-19, налагодити алгоритм постійного контакту з представником керівництва АЕС по цій відповідальній роботі. Окрема вимога, (Кольчак О.М.) – прискорити дієздатність групи комунальних та «волонтерських» перевізників принаймні на маршрутах: Южноукраїнськ-Миколаїв-Южноукраїнськ з їх потрібним фінансово-майновим забезпеченням, як це доводилось раніше, вивчити і реалізувати можливість вивільнення медичного персоналу з чергування на КПП міста в спосіб їх заміни.

3.З врахуванням звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюха М.О., його обов’язки, за п. 4 розпорядження міського голови від 29.04.2020  № 98-р, тимчасово переходять до першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяці Г.Ф., яка спільно з відповідальними особами, за п. 1 цього розпорядження, та керівниками КП ЖЕО, КП СКГ, ОСББ в безумовному порядку негайно у взаємодії з ДСНС (Пожежно-рятувальної частини) організовує роботи по дезінфекції під’їздів та прилеглих територій місць проживання осіб, у яких підтверджено коронавірусну хворобу  COVID-19, разом беруть на виділений облік адреси проживання осіб, які встановлені, як контактні до адрес проживання осіб, у яких підтверджено коронавірусну хворобу  COVID-19.

Термін виконання до 13-00 01.05.2020. Результат письмово доповісти міському голові і відповідним матеріалом інформувати мешканців Южноукраїнська через на сайт міста.

4. Контроль за виконанням цього  розпорядження лишаю за собою.

 

 

                     Міський голова                                                            В.К. Пароконний