НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про посилення біобезпеки через раніше доведених до виконання завдань та поточну роботу


Версія для друку

92-р від 22.04.2020 Дата оприлюднення: 23.04.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  « 22 »    04. 2020 №  92-р

 

Про посилення біобезпеки через раніше доведених 
до виконання завдань та поточну роботу

 

В порядку посилення готовності міста Южноукраїнська до протидії загроз пандемії COVID-19, яку спричинює коронавірус SARS CoV-2, з березня 2020 року відповідальним посадовим особам було багаторазово доведено особливості роботи з посилення біобезпеки для потреб міста Южноукраїнська, але виконання певних завдань стримувалось з незрозумілих причин. Зокрема, в такому важливому секторі, як транспортна робота, за який відповідає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюх М.О., потрібно було  формувати транспортні перевезення за медіко-біологічними та до них супутніми потребами,  принаймні по місту та на маршрутах Южноукраїнськ - Миколаїв - Южноукраїнськ. Йшлось про  групу «волонтерів-перевізників», яку потрібно було сформувати, забезпечити їх фінансово-майновим ресурсом через взаємодію з депутатам Южноукраїнської міської ради та її фінансовим управлінням.  Але в цьому напрямі нічого не робилось, навпаки, проявився несподіваний демарш.

Вищевказана група перевізників мала б вже бути сформованою (наприклад: в доповнення до існуючих можливостей виділити на маршрути Южноукраїнськ – Миколаїв - Южноукраїнськ від КП СКГ, принаймні двох одиниць автотранспортних засобів для медіко-біологічних і супутніх потреб міста), мала б бути сформована група «волонтерів-перевізників», діюча за договорами за поданою заявкою на покриття вищевказаних медіко-біологічних і супутніх потреб, які включають перевезення ПЛР- проб, хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, осіб, які вилікувались з м. Миколаєва, з інших опорних лікарень та для інших окремо зрозумілих потреб, щодо яких в доповнення до вимог доведених на місцях, на селекторних нарадах від керівництва області виконавчий комітет Южноукраїнської  міської ради 17.04.2020 отримав розпорядження  від 16.04.2020 року   № 20 за підписом керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Миколаївської області, заступника голови Миколаївської ОДА.

Передбачалось за вимогами керівництва Миколаївської ОДА цю роботу виконати ще до початку квітня 2020 року. Та вона її визначеним виконавцем була проігнорована і наразі, є нагальна потреба наздоганяти згаяний час. Зокрема з цього, міським головою надані завдання для формування такої групи перевізників та надані для опрацювання заявки на фінансове, потрібне майнове і транспортне забезпечення вказаної роботи. Окремо, через упущення цієї роботи іншими посадовими особами, міським головою  досліджено соціальне навантаження на блок-пости щодо дачних та інших супутніх перетинів контрольних пунктів мешканцями міста і мешканцями, прилеглих селищ та сіл, де поряд з корінними мешканцями, які працюють на соціальну інфраструктуру міста Южноукраїнська, переважно влітку живуть мешканці міста, стосовно чого проінформовано керівництво області щодо специфіки інфраструктурного устрою міста Южноукраїнська та потреб її , які необхідно враховувати при карантинних обмеженнях.

Міським головою заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради надано ще декілька завдань, в надолуження згаяного часу основними виконавцями раніше наданих завдань соціальної ваги в час дії карантину, які можуть мати негативні наслідки при їх ігноруванні на подальше життя міста Южноукраїнська.

Виходячи з вищевикладеного, керуючись п.п. 19,20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяці Г.Ф., заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчаку М.О. скоротити терміни та покращити якість виконання завдання, доведеного в дорученні міського голови від 21.04.2020 року № 46-д, з врахуванням додаткових вимог, викладених у вищевказаному  розпорядженні №20.

2. Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради     Мустяці Г.Ф., Кольчаку О.М. негайно зустрітись з настоятелями церков міста та розпочати роз’яснювальну роботу по місту Южноукраїнську через друковані оголошення  та рядок стрічки ТВ «Квант», що поминальні дні переносяться на період після завершення карантинних вимог.

3. Розповсюдити на все місто Южноукраїнськ звернення з цього питання. Забезпечити у визначені дні патрулювання в районі та на самій території цвинтаря міста Южноукраїнська силами формувань за групами по рішенню міського штабу, які утворені та знають свої обов’язки.

4. Звертаю увагу керівників виконавчих органів ради та посадових осіб місцевого самоврядування міста Южноукраїнська на безумовне дотримання виконавської дисципліни в цей складний період життя міста, області та країни.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження лишаю за собою.

 

 

 

            Міський голова                                                            В.К. Пароконний