НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про посилення готовності  міста Южноукраїнська  до протидії пандемії COVID-19,спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2


Версія для друку

84-р від 10.04.2020 Дата оприлюднення: 13.04.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  “ 10 ”   04. 2020    №   84-р

 

Про посилення готовності  міста Южноукраїнська 
до протидії пандемії COVID-19,спричиненої
коронавірусом SARS-CoV-2

 

З врахуванням посилених вимог, відповідно до Указу Президента України від 16.03.2020 №88/2020 «Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби   COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 03.04.2020 № 9, враховуючи висновок робочої групи з проведення перевірки, затвердженої дорученням міського голови від 31.03.2020 №33-д «Про проведення перевірки», керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяца Г.Ф. посилює рівень координації її роботи стосовно життєдіяльності житлово-комунального господарства міста Южноукраїнська через підвищену відповідальність дій щодо житлово-комунальних послуг на рівні департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради, управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, фінансового управління Южноукраїнської міської ради. Вимоги до цієї ланки роботи - персональна відповідальність першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяци Г.Ф., посадова відповідальність керівників виконавчих органів Южноукраїнської міської ради.

2. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчаку О.М. посилити рівень координації роботи на дільниці департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі-ДСПтаОЗ) – лікарні міста, з приділенням окремої уваги на безумовну готовність компетентного лікарського складу, некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»    (Нікітін (№1) та комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Южноукраїнської міської ради (Доценко (№2), посилених ЗІЗ, медичним обладнанням та потрібними засобами  за рахунок централізованих поставок і від бюджетного забезпечення Южноукраїнської міської ради, протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та спроможності лікарень №1 та №2  професійно тримати лікарське навантаження (COVID-19), за повного сприяння ДСПтаОЗ, якщо такі випадки будуть поширюватись містом.

3. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюху М.О. зосередити свої зусилля виключно на обов’язках групи транспортного забезпечення та групи санітарно-гігієнічного забезпечення, створених згідно з дорученням міського голови від 20.03.2020 № 26-д «Про посилення міського штабу робочими групами по напрямкам робіт», а саме:

  • групі транспортного забезпечення, розробити та реалізувати заходи з забезпечення транспортними послугами населення міста Южноукраїнська               (в період карантину) для пересування по місту та в період поминальних днів та з початком дачних перевезень (у випадку продовження строків карантину), відповідно до законодавства України.
  • групі санітарно-гігієнічного забезпечення максимально та ефективно проводити санітарно-гігієнічні заходи в місті Южноукраїнську.

3.1 активізувати підготовчу  роботу та вийти на рівень повної готовності виконувати транспортні перевезення., принаймні, по місту та на маршрутах  Южноукраїнськ-.Миколаїв-.Южноукраїнськ сформованою групою волонтерів-перевізників;  забезпечити цю групу потрібним фінансово-майновим ресурсом через взаємодію з депутатами Южноукраїнської міської ради та її фінансовим управлінням.

3.2 спільно з ДСПтаОЗ врегульовує  весь комплекс питань, пов’язаних з дачними перевезеннями так професійно, аби були виключені будь-які непорозуміння, а тим більш, хвилювання з боку мешканців міста Южноукраїнська.

Інші дії його координаційної участі по розподілу обов’язків відміняються.

4. Посадовим особам місцевого самоврядування в контексті протидії пандемії, що викликана  коронавірусною хворобою COVID-19, щотижнево міському голові надавати інформацію щодо виконання директив  стосовно міста Южноукраїнська,  відповідно до уніфікованих таблиць (додаються), а саме:

  • відповідальна особа  Мустяца Г.Ф.  – таблиця № 1;
  • відповідальна особа  Кольчак О.  – таблиця № 2;
  • відповідальна особа  Пелюх М.О. – таблиця № 3;
  • відповідальна особа  Гехад Е.Е.  – таблиця № 4;
  • відповідальна особа  Волчко Х.Д. – таблиця № 5;
  • відповідальна особа  Петрик І.В. – таблиця № 6;
  • відповідальна особа  Гончарова Т.О. – таблиця № 7;
  • відповідальна особа  Колесников І.К.  – таблиця № 8.

При цьому,  будь-яке  листування  за межі виконавчого комітету та міської ради здійснюється виключно за підписом міського голови.

5. На будь-які відхилення від виконання нормативно-правових вимог за директивами карантинного характеру та/або іншого походження, які можуть спричинити додаткові хвилювання мешканців Южноукраїнська, по обов’язкам місцевого самоврядування  інфраструктур,  компетенції, будуть обов’язково - правові висновки та дисциплінарні наслідки.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

       Міський голова                                                         В.К.Пароконний