НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території міста Южноукраїнська


Версія для друку

76-р від 01.04.2020 Дата оприлюднення: 03.04.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  01.04.2020    № _76-р_

Про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території міста Южноукраїнська

 

З метою посилення захисту населення, невідкладного здійснення заходів щодо недопущення поширенню COVID-19 в місті, ліквідації наслідків епідемічної ситуації, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», наказу Міністерства внутрішніх справ України від 26 грудня 2014 року №1406 «Про затвердження положення про штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та Видів оперативно-технічної та звітної документації штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 16 січня 2015 року за №47/26492, розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 №338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації», розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня», розпорядження  Миколаївської   обласної   державної    адміністрації  від 27.03.2020 №118-р «Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території Миколаївської області», пов’язаної з поширенням корона вірусної інфекції COVID-19 від 26 березня 2020 року №1 «Про  утворення штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25.03.2020 року (протокол №5), рішення позачергового дистанційного засідання територіальної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 27.03.2020 (протокол №7), рішення позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради від 27.03.2020 (протокол №7), розпорядження Южноукраїнського міського голови від 01.04.2020 №____ «Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території міста Южноукраїнська», керуючись п. 19 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Призначити керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням корона-вірусної хвороби на території міста Южноукраїнська, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Ганну Федорівну.

2. Надати керівникові робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території міста Южноукраїнська, право на утворення, розгортання роботи та ліквідацію міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, затвердження його персонального складу.

3. Затвердити обов’язки керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням корона вірусної хвороби на території міста Южноукраїнська (додаються.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 

Міський голова                                                                        В.К. Пароконний

 

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

начальник управління з питань надзвичайних ситуацій

та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

                                                  І.К. Колесников

  " __ " ________ 2020 року


 

Додаток 

до розпорядження міського голови

від «_01_»_04__2020 №_76-р_____

Обов’язки керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням корона вірусної хвороби на території міста Южноукраїнська

І. Загальні положення

1.1. Керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням корона вірусної хвороби на території міста Южноукраїнська (далі надзвичайна ситуація), призначається Южноукраїнським міським головою (далі – міським головою) для забезпечення безпосереднього управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними аварійно-відновлювальними роботами під час виникнення будь-якої надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків.

1.2. Керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня призначається заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (за напрямком діяльності).

1.3. Під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, відповідно до статті 75 Кодексу  цивільного захисту України, у підпорядкування керівника робіт переходять усі аварійно-рятувальні служби та формування, що залучаються до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

1.4. Ніхто не має права втручатись у діяльність керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

ІІ. Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

2.1. Забезпечує безпосереднє управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними аварійно-відновлювальними роботами під час виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

2.2. Залежно від обставин, що склалися в зоні надзвичайної ситуації, уповноважений керівник робіт самостійно приймає рішення щодо:

2.2.1. Проведення евакуаційних заходів (крім загальної або часткової евакуації населення); 

2.2.2. Зупинення діяльності об’єктів, що знаходяться у зоні надзвичайної ситуації, незалежно від їх форм власності та відомчого підпорядкування, а також обмеження доступу на територію цієї зони;

2.2.3. Залучення в установленому порядку для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних аварійно-відновлювальних робіт необхідних транспортних засобів, іншого майна суб’єктів господарювання, розташованих у зоні надзвичайної ситуації, аварійно-рятувальних служб, а також громадян за їх згодою;

2.2.4. Зупинення аварійно-рятувальних та інших невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, якщо виникла підвищена загроза життю або здоров’ю рятувальників та інших осіб, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

2.2.5. Інші рішення, необхідні для ліквідації надзвичайної ситуації та забезпечення безпеки постраждалих.

2.3. За розпорядженням міського голови утворює міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, призначає його начальника та (після повного завершення зазначених робіт і затвердження звіту про прийняті рішення і перебіг подій під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації) завершує (припиняє) роботу штабу:

2.3.1. Керівництво роботою міського штабу та його робочих груп здійснюється начальником міського оперативного штабу, призначеним відповідно до вимог статті 76 глави 15 розділу VI Кодексу цивільного захисту України та даного Положення.

2.3.2. Начальник міського штабу є заступником керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а у разі його відсутності виконує  обов’язки керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій до його повернення або призначення.

2.3.3. Рішення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації оформляється розпорядженням. Підготовка розпоряджень уповноваженого керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, їх реєстрація в установленому законом порядку після підписання та доведення їх до виконавців здійснюється міським штабом.

 Розпорядження керівника робіт є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також громадянами, підприємствами, установами та організаціями, які знаходяться у зоні надзвичайної ситуації, незалежно від форми їх власності та відомчого підпорядкування.

2.4. Організовує збір, узагальнення та доведення оперативної інформації до органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування згідно з вимогами Табелю термінових і строкових донесень та формалізованих документів.

2.5. Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, підпорядковані йому керівники аварійно-рятувальних служб та формувань мають право на повну та достовірну інформацію про надзвичайну ситуацію для організації робіт з ліквідації її наслідків та зобов’язані інформувати відповідні органи державної влади, органи місцевого самоврядування про вжиті ними заходи.

2.6. Несе персональну відповідальність за забезпечення управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними аварійно-відновлювальними роботами з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

2.7. Після ліквідації наслідків надзвичайної ситуації керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій подає міському голові звіт про перебіг подій та прийняті рішення під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

_____________