НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території міста Южноукраїнська


Версія для друку

75-р від 01.04.2020 Дата оприлюднення: 03.04.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  01.04.2020   № 75-р

 

Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території міста Южноукраїнська

 

З метою посилення захисту населення, невідкладного здійснення заходів щодо недопущення поширенню COVID-19 в місті, ліквідації наслідків епідемічної ситуації, відповідно до статті 14 Кодексу цивільного захисту України, Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", враховуючи постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 № 11 "Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту" та  від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 338-р "Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації", розпорядження  Миколаївської   обласної   державної    адміністрації  від 27.03.2020 № 118-р "Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території  Миколаївської області",  рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради від 27.03.2020 року протокол № 7, керуючись п. 19 ч. 4 ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні":

1. Взяти до відома, що Кабінетом Міністрів України для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України і в тому числі на території міста Южноукраїнська встановлено режим надзвичайної ситуації.

2. Ввести в дію план реагування органів управління та сил цивільного  захисту Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної  державної системи цивільного захисту  Миколаївської області  щодо  запобігання  та  ліквідації  надзвичайних ситуацій, пов’язаних з    карантинними  інфекціями та епідемічними захворюваннями  на території міста в частині надзвичайної ситуації.

3. Керівникам виконавчих органів Южноукраїнської міської ради забезпечити виконання функцій, згідно з додатком 2 до Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017  № 928 "Про створення Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердження Положення про неї" ( зі змінами рішення від  19.12.2019 № 1748):

3.1 забезпечення інформування населення про дії в умовах надзвичайної ситуації;

3.2 спостереження, оцінка та прогнозування санітарно-епідемічної обстановки на території міста;

3.3 дотримання протиепідемічного режиму суб'єктами господарювання  і населенням;

3.4 інформувати міського голову про хід виконання розпорядження через управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

4. Начальникам територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту міста (Слободянюк, Волчко, Гехад, Третьяк, Майстренко, Петрик, Шарата) забезпечити діяльність служб у режимі надзвичайної ситуації відповідно до Положень про служби, затверджених рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від  19.02.2020  № 46 "Про територіальні  спеціалізовані служби цивільного захисту Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області":

4.1 здійснення заходів з переведення служби до функціонування в умовах надзвичайної ситуації;

4.2 організація та взаємодія з органами управління та силами цивільного захисту міста;

4.3 збір, аналіз, узагальнення даних про медичну та санітарно-епідемічну обстановку, прогноз її розвитку;

4.4 організація та здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду та контролю і протиепідемічних заходів;

4.5 інформувати міського голову про хід виконання розпорядження через управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

5. Керівникам підприємств, установ і організацій міста, незалежно від форми власності, забезпечити:

5.1 жорсткий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у приміщеннях об’єктів;

5.2 відсторонення  працівників з ознаками захворювання від виконання ними обов'язків та направляти до профільних медичних закладів або повідомити сімейного лікаря.

6. Начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесникову) підготувати проект розпорядження міського голови "Про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації " та надати мені на затвердження.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Міський голова                                                                        В.К. Пароконний

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

начальник управління з питань надзвичайних

ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

                                       І.К. Колесников

" __ " ________ 2020 року