НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про заходи запобігання занесення та поширення на території міста Южноукраїнська випадків захворювання на нову коронавірусну інфекцію (2019-nСоV)


Версія для друку

59-р від 10.03.2020 Дата оприлюднення: 12.03.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  «_10__» ___03___  2020   № _59-р__

 

Про заходи запобігання занесення та поширення на території міста Южноукраїнська
випадків захворювання на нову коронавірусну інфекцію (2019-nСоV)

 

З метою вжиття заходів щодо запобігання занесення та поширення на території міста Южноукраїнська випадків захворювання на нову коронавірусну інфекцію (COVID-19), дотримання вимог протиепідемічного режиму, на виконання наказу Міністерства охорони здоров`я України від 24.01.2020 № 185 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювання спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)», рішення Южноукраїнськоїх міської ради від 03.03.2020 №1838 «Про запобіжні заходи протиепідеміологічного характеру», відповідно до ст.5, 10, 11, 13, 19, 36 Кодексу цивільного захисту України, керуючись  п.п. 1, 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад), НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Нікітін) та КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Южноукраїнської міської ради (Доценко):

1.1 забезпечити готовність закладів охорони здоров’я до надання медичної допомоги хворим і підозрілим на захворювання, спричинене вірусом 2019-nСоV, та створити необхідний запас засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту;

1.2 провести навчання медичного персоналу з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні хворого, (підозрілого) на вірус 2019-nСоV;

1.3 запровадити посилений протиепідемічний режим в установах, організаціях і закладах охорони здоров'я, незалежно від форм власності, та забезпечити проведення поточної дезінфекції в місцях масового перебування людей (вокзали, громадський транспорт, місця торгівлі, навчальні заклади, заклади культури тощо);

1.4  в термін до 13.03.2020 підготували лист-звернення до управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації щодо надання відповідей на питання, які турбують мешканців міста Южноукраїнська, зокрема, стосовно: наявності у комунального некомерційного підприємства  «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради (далі  -   КНП «МОЦЛІХ» МОР) тест-систем для виявлення  коронавірусу і в якій кількості;  якщо фактична чисельність мешканців Миколаївської області на  коронавірус 2019-nСоV перевищить планову потужність КНП «МОЦЛІХ» МОР, де будуть розміщуватись особи, які занедужають, в тому числі міста Южноукраїнська; коли в аптеках Миколаївської області з’являться одноразові захисні медичні маски тощо.

2. Суб’єктам господарювання, що забезпечують організацію та діяльність ринків в місті Южноукраїнську (товариство з обмеженою відповідальністю «Титан», товариство з обмеженою відповідальністю «Южноукраїнський ринок», товариство з обмеженою відповідальністю «Гранд Інвест Сервіс», комунальне підприємство  «Критий ринок м. Южноукраїнська») забезпечити використання засобів індивідуального захисту, антисептиків, деззасобів при проведенні первинних протиепідемічних заходів в торговельних корпусах.

3. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності дотримуватись рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19, розміщених на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за посиланням: http://dpssmk.gov.ua/rekomendatsii-shchodo-provedennia-profilaktychnykh-zakhodiv-z-nedopushchennia-poshyrennia-vypadkiv-koronavirusu-v-zakladakh-hromads-koho-kharchuvannia-ta-prodovol-choi-torhivli/ (додаток 1), а також забезпечити використання миючих, дезінфекційних засобів, антисептиків та індивідуальних засобів захисту.

4. Затвердити пам’ятку про заборону здійснення несанкціонованої (стихійної) торгівлі з метою недопущення  занесення та поширення на території міста Южноукраїнська випадків захворювання, спричинених коронавірусом COVID-19 (далі-Пам’ятка) (додаток 2).

5. Комісії з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраїнську, створеній рішенням Южноукраїнської міської ради від 25.01.2018 №961 «Про невідкладні заходи щодо ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраїнську», забезпечити щоденне проведення рейдів-обстежень із виявлення місць несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраїнську, вжити заходів спрямованих на переміщення торговців із місць стихійної торгівлі на територію ринків, здійснити розповсюдження серед мешканців міста та торговців Пам’ятки, затвердженої п. 4 цього розпорядження.

6. Южноукраїнському  відділенню  поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Третяк), Арбузинському міжрайонному управлінню Головного управління держпродспоживслужби в Миколаївській області (Сецько) забезпечити участь представників від установ у рейдах-обстеженнях із виявлення місць несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраїнську. 

7. В термін до 13.03.2020 управлінню економічного розвитку Южноукраїнської міської ради (Петрик) розробити пам’ятки для суб’єктів господарювання, які забезпечують організацію та діяльність ринків в місті Южноукраїнську щодо заборони розміщення на землі товарів, що реалізовуються на ринках.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

            Міський голова                                                                        В.К.Пароконний

 

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

начальник управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради

 __________________І.В.Петрик