НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про утворення комісії виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції затвердження її складу та Положення про неї


Версія для друку

від 11.03.2020 Дата оприлюднення: 11.03.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» _________ 2020 №  ______     

 

Про утворення комісії виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції затвердження її складу та Положення про неї

 

З метою вирішення проблемних питань, які виникають в учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції, навиконання міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки  «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ», затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196, керуючись  пп.2 п.«а» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Утворити комісію виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операціїта затвердити її склад (додаток 1).

2. Затвердити Положення про комісію виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (додаток 2).

3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 11.12.2019 № 350 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  від 01.03.2017 №59».

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

 

 

 

Міський голова                                                                    В.К. Пароконний

 

 

 

Погоджено у  відповідності до посадового обов’язку,

директор департаменту соціальних питань та охорони здоров’я

__________  Е.Е.Гехад


 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «__»______2020   №_____

СКЛАД

комісії виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції

Співголови  комісії:

Кольчак Олександр Миколайович

-

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

 

Стоянов Олександр Олександрович

-

голова громадської організації «Южноукраїнська міська організація ветеранів та учасників антитерористичної операції» (за погодженням);

Заступники співголів  комісії:

Пелюх Сергій Васильович

-

голова Южноукраїнської міської організації роботодавців, промисловців та підприємців (за погодженням);

Гехад Ельвіра Есендуллахівна

- заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради;

Секретар комісії:

Кріжановська Тетяна  Василівна

-

головний спеціаліст сектору персоніфікованого обліку департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради;

Члени  комісії:

Баженова Ольга  Миколаївна

 

-

волонтер благодійного фонду «Мирне небо» (за погодженням);

 Волчко Христина Дмитрівна

-

директор департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;

 

Гончарова Тетяна Олександрівна

-

начальник фінансового управлінняЮжноукраїнської міської ради;

Дизик Алла Андріївна

-

директор Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

Доценко Ірина  Андріївна  

- тимчасово виконуючий обов’язки директора комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня;
Заболотна Лариса Володимирівна - заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради;

Захарко Неля Георгіївна   

  начальник управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради;

Майстренко Людмила Петрівна

- начальник управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради;

Нечай Вадим Миколайович

-

військовий комісар Южноукраїнського міського військового комісаріату (за погодженням);

Ретюнських  Ольга Сергіївна

-

директор Южноукраїнської філії Миколаївського обласного центру зайнятості (за погодженням);

Сезоненко Ірина Валеріївна

-

начальник відділу квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради;

Сінчук Юрій Михайлович

-

начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради;

Форостяний Петро Якович 

-

голова благодійного фонду «Миротворець» (за погодженням).

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                    О.М.Кольчак


Додаток 2

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «___»_____2020 №_____

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій  та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції

1.Загальна частина

1.1. Комісія виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради з вирішення проблемних питань  учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (далі - комісія) є дорадчо – консультативним органом, що сприяє вирішенню проблемних питань учасників антитерористичної операції ,учасників бойових дій, та  членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції, розгляду їх звернень та скарг, підготовці проектів рішень Южноукраїнської міської ради  та її виконавчого комітету, матеріалів для інформування громадськості.

1.2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрі України, нормативно – правовими актами місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ».

2. Завдання комісії

2.1. Надання допомоги у вирішенні проблемних питань учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

2.2. Розгляд звернень, скарг питань учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

2.3. Підготовка пропозицій щодо вдосконалення нормативно – правової бази у сфері соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

3. Права комісії

3.1. Утворювати, в разі потреби тимчасові робочі групи, залучати до участі в них представників місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій (за погодженням з їх керівниками).

3.2. Одержувати в установленому порядку безплатно інформацію та матеріали, необхідні для діяльності комісії, в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

3.3. Заслуховувати на своїх засіданнях інформацію керівників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій з питань, що належать до компетенції комісії.

3.4. Подавати Южноукраїнської міській раді та її виконавчому комітету пропозиції з питань, що належать до компетенції комісії.

4. Організація роботи комісії

4.1. Комісію очолюють співголови - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, а також голова громадської організації «Южноукраїнська міська організація ветеранів та учасників антитерористичної операції».

4.2. Співголови комісії мають двох заступників.

4.3. Персональний склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

4.4. Основною формою роботи комісії є її засідання.

4.5. Засідання комісіє є правомочним, якщо на ньому присутня не менш, як половина членів комісії.

4.6. Засіданням комісії керує її голова, або за доручанням голови один з його заступників.

4.7. Рішення комісії приймаються відкритим голосуванням більшістю голосів членів комісії, присутніх на її засіданні.

4.8. Рішення комісії, прийняті в межах її компетенції є рекомендаційними для розгляду і врахування в роботі органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями.

4.9. Комісія про свою діяльність, прийняті рішення інформує громадськість через засоби масової інформації.

 

 

 

Заступник міського голови з питаньдіял ьності виконавчих органів ради                           О.М. Кольчак

 


Додаток

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «___»______2020 №_____

Порядок

організації та привітання дітей з сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної операції з днем народження

1. Порядок визначає механізморганізації та привітання дітей з  сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції  з днем народження (далі –Порядок), передбаченої у міському бюджеті, відповідно до міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей,затвердженої  рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196.

2. Розпорядником  бюджетних коштів за даним напрямком є  департамент соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради (далі-Департамент).

3. Організація  та проведення  привітання дітей з  сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції  з днем народження проводиться бехпосередньо в день народження дитини, яка має статус члена сімї загиблого( померлого) ветерана війни, зареєстрована в місті Южноукраїнську та знаходяться на обліку в Департаменті. Привітаня здійснюються до досягнення дитиною 18-річного віку.

4. Департамент проводить закупівлю подарунків для дітей та забезпечує їх вручення в день наородження дитини.

5. У разі виникнення непередбачуваних обставин, що унеможливлюють привітання дитини (хвороба, тимчасове перебування дитини за межами міста та інші обставини) проведення привітання проводиться після дня народження.

6. Перерахування коштів департаменту  для організації та привітання дітей з  сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції  з днем народження проводиься фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на зазначений напрямок на підставі наданої в установленому порядку Департаментом заявки на фінансування.

 

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                         М.О.Пелюх