НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження Положення  про фінансове управління Южноукраїнської міської ради у новій редакції


Версія для друку

від 05.02.2020 Дата оприлюднення: 05.02.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  “______” __________ 2020  №  _______                        

________ сесії __________скликання                                          

 

Про затвердження Положення  про фінансове управління
Южноукраїнської міської ради у новій редакції

 

Відповідно до пункту 36 частини 1 статті 2 Бюджетного кодексу України місцевий фінансовий орган є установа, що відповідно до законодавства України здійснює функції зі складання, виконання місцевих бюджетів, контролю за витрачанням коштів розпорядниками бюджетних коштів, а також інші функції, пов'язані з управлінням коштами місцевого бюджету. Повноваження місцевих фінансових органів встановлені у статті 111 Бюджетного кодексу України, відповідно до яких  місцеві фінансові органи здійснюють контроль за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів.

Міністерство фінансів України (далі - Мінфін) є координатором дій фінансових органів на місцях. Відповідно до Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №375,  Мінфін є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову, бюджетну політику, державну політику у сфері міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів, а також забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Реалізацію державної бюджетної політики на території міста Южноукраїнська забезпечує фінансове управління Южноукраїнської міської ради, яке, відповідно до основних функцій та завдань,  здійснює загальну організацію та управління щодо виконання бюджету міста, забезпечує координацію діяльності учасників бюджетного процесу з питань виконання міського бюджету та контроль за дотриманням ними бюджетного законодавства.

Остання редакція Положення про фінансове управління (далі – Положення) затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 29.12.2011 №436 із змінами в частині структури управління, затвердженими рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.10.2013 №1047. При цьому Положення про Міністерство фінансів України, яким встановлені основні завдання Мінфіна, затверджене постановою Кабінету Міністрів України №375 від 20.08.2014, до якого вже неодноразово вносились зміни та доповнення.

За останні 9 років в результаті запровадження державою ряду реформ бюджетне законодавство України зазнало чимало змін. Запровадження програмно-цільового методу, децентралізація владних повноважень, середньострокове планування на три роки та інші зміни, що відбулись в України, призвели до збільшення навантаження на фінансові органи шляхом розширення кола покладених на них функцій та завдань в рамках встановлених повноважень.

Тому, враховуючи вищесказане, відповідно до вимог діючого бюджетного законодавства, з метою правового забезпечення виконання функцій та завдань в сфері бюджету та фінансів на території міста Южноукраїнська в повному обсязі, пропонується Положення про фінансове управління Южноукраїнської міської ради у новій редакції.

Розглянувши Положення про фінансове управління Южноукраїнської міської ради у новій редакції, керуючись ст. 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Южноукраїнська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити Положення про фінансове управління Южноукраїнської міської ради у новій редакції (додається).

2. Контроль  за  виконанням   цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально – економічного і культурного розвитку, планування  та  обліку, підприємництва,  бюджету, фінансів  і  цін  (Курдасов)  та першого заступника  міського голови  з  питань  діяльності  виконавчих  органів  ради  Мустяцу Г.Ф.

 

 

 

Міський голова                                                                                        В.К.Пароконний

 

 

 

У відповідності до посадового обов’язку,

начальник фінансового управління

Южноукраїнської міської ради

Т.О. Гончарова, 5-81-01