НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про заходи з йодної профілактики населення міста Южноукраїнська


Версія для друку

17-р від 22.01.2020 Дата оприлюднення: 27.01.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  « 22 »  01. 2020   № 17-р

 

Про заходи з йодної профілактики населення міста Южноукраїнська

 

 

 

Керуючись пп. 1, 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в  Україні», відповідно  до ст.ст. 4, 19, 35 Кодексу цивільного захисту  України,   наказу  Державної   інспекції  ядерного  регулювання  України  від 08.11.2011 № 154 «Про затвердження Порядку здійснення невідкладних заходів йодної профілактики серед населення України у разі виникнення радіаційної аварії», на виконання  розпорядження  голови  Миколаївської  обласної  державної адміністрації від 20.12.2013 № 394-р «Про заходи з йодної профілактики населення 30-кілометрової зони навколо ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», з метою підтримання санітарного та епідемічного благополуччя населення міста Южноукраїнська, забезпечення його препаратами йодиду калію у випадку виникнення аварії на енергетичних блоках відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (далі - ВП ЮУ АЕС):

1. Затвердити перелік житлових будинків та комунальних підприємств, установ і суб’єктів господарювання міста Южноукраїнська, закріплених за ними з метою видачі населенню міста 10-добової норми препарату йодиду калію (додається).

2. Керівникам комунальних підприємств: «Житлово-експлуатаційне об'єднання» (далі - КП ЖЕО) (Гульман), «Служба комунального господарства» (далі – КП СКГ) (Вакар), «Теплопостачання та водо-каналізаційне  господарство» (далі – КП ТВКГ) (Миськів), комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» (далі - КНП «ЮМБЛ») (Доценко), некомерційному комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі - НКП «ЮМЦПМСД») (Нікітін), департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСЗН та ОЗ) (Гехад), органу самоорганізації населення  малоповерхової  забудови «Управа» (далі – ОСН МПЗ «Управа») (Курдасов), державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» (далі – ДНЗ «ЮПЛ») (Невідомий), товариству з обмеженою відповідальністю «Ельбіон» (далі – ТОВ «Ельбіон») (Клапатюк) та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міста (далі - ОСББ) :

2.1. В термін до 10.02.2020 визначити відповідальних осіб за видачу населенню міста препарату йодиду калію та надати їх списки до ДСП та ОЗ для проходження відповідного навчання з проведення йодифікації зареєстрованого населення міста.

2.2. Після проходження навчання, відповідальним за видачу препарату йодиду калію, отримати препарат в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (далі – УНС ВПО).

2.3. Провести видачу препарату йодиду калію та надати до УНС ВПО  оригінали відомостей про видачу препарату зареєстрованому на території міста населенню для контролю та узагальнення інформації.

3. Управлінню містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради (Погрібний), управлінню екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради (Майстренко) в термін до 10.02.2020 надати до УНС ВПО інформацію щодо будинків приватного сектору (крім ОСН МПЗ «Управа»), які входять в адміністративну територію міста Южноукраїнська, із зазначенням номеру, вулиці (провулку) та власника будинку.

4. ДСП та ОЗ (Гехад) в термін до 20.02.2020 організувати та провести навчання з визначеними особами, відповідальними за видачу населенню міста препарату йодиду калію.

5. Начальнику - адміністратору Центру надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська Вороніній О.С.:

5.1. Оновити списки жителів міста Южноукраїнська станом на 01.01.2020.

5.2. Оновлені списки жителів міста Южноукраїнська в термін до 15.02.2020 надати до УНС ВПО.

6. УНС ВПО (Колесников):

6.1. Передати відповідальним особам препарат йодиду калію, після проходження ними відповідного навчання, для видачі населенню міста Южноукраїнська з розрахунку 10-добової норми на 1 особу відповідної вікової групи.

6.2. Організувати проведення відповідної інформаційної роботи з населенням через місцеві засоби масової інформації.

6.3. Здійснювати постійний контроль за забезпеченням безпеки населення міста та готовністю підприємств, установ, організацій і громадян до дій на випадок радіаційної аварії на об’єктах ВП ЮУ АЕС.

7. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 10.08.2016 № 158-р «Про заходи з йодної профілактики населення міста Южноукраїнська».

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

 

 

 

Міський голова                                                                 В.К. Пароконний

 

 

 

Колесников

5-99-96