НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території міста Южноукраїнська


Версія для друку

від 11.01.2020 Дата оприлюднення: 11.01.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  « ____ » _________ 2020  № _____

                                         

Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території міста Южноукраїнська

 

Керуючись п.п. 6, п. « б », ч.1 ст. 33, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. 19, 26 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 № 787 «Про затвердження Порядку утворення, завдання та функції формувань цивільного захисту», наказів Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 06.08.2002 № 186 «Про введення в дію Методики спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки» та від 11.08.2010 № 649 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації роботи розрахунково-аналітичної групи та Методичних рекомендацій щодо організації роботи поста радіаційного та хімічного спостереження», на виконання розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 28.10.2016 № 394-р «Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території області» та вимог доручень заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 16.11.2016 № 5055/0/05-60/3-16 та від 23.02.2017 № 831/0/05-60/3-17, з метою своєчасного отримання інформації про забруднення довкілля небезпечними радіоактивними і хімічними речовинами, аналізу та розроблення практичних рекомендацій щодо прийняття рішень оперативного реагування на впровадження ефективних заходів захисту населення, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Створити розрахунково-аналітичну групу (далі – РАГ) Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області (далі – ЮМЛ ТПС ЄДС ЦЗ) та затвердити її персональний склад (додаток 1).

2.  Затвердити положення про РАГ  (додаток 2).

3. Затвердити перелік диспетчерських служб підприємств, установ та організацій міста Южноукраїнська з цілодобовим чергуванням, які здійснюють постійне спостереження  щодо оцінки радіаційної  та хімічної обстановки на адміністративній території міста (додаток 3).

4. За  РАГ міста закріпити затверджені диспетчерські служби для одержання даних щодо радіаційної та хімічної обстановки на адміністративній території міста.

5. Керівникам підприємств, установ, організацій затвердженого переліку диспетчерських служб:

5.1. Забезпечити оперативний обмін інформацією між диспетчерськими службами і розрахунково-аналітичною групою при погіршенні радіаційної та хімічної обстановки, а також при переведенні ЮМЛ ТПС ЄДС ЦЗ у  вищі ступені готовності.

5.2. Забезпечити диспетчерські служби засобами індивідуального захисту та приладами для здійснення постійного радіаційного спостереження та хімічного контролю.

5.3. Організувати навчання особового складу диспетчерських служб з питань здійснення радіаційного спостереження та хімічного контролю.

6. Начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської  ради Колесникову І.К.:

6.1. Забезпечити членів РАГ на час виконання ними своїх функціональних обов’язків необхідними засобами та обладнанням згідно з додатком до положення про розрахунково-аналітичну групу.

6.2. Організувати навчання членів РАГ з питань оцінки радіаційної та хімічної обстановки.

7. Рекомендувати Южноукраїнським територіальним курсам цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (Чулков) провести навчання особового складу визначених диспетчерських служб міста та членів РАГ з питань здійснення радіаційного спостереження та хімічного контролю, оцінки радіаційної та хімічної обстановки.

8. Визнати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 17.05.2017 № 134 «Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території міста Южноукраїнська» та від 06.06.2018 №143 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 17.05.2017 № 134 «Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території міста Южноукраїнська».

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на міського голову.

 

 

Міський голова                                                                              В.К. Пароконний

                                               

 

Колесников

5-99-96