НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження Порядку надання одноразової матеріальної допомоги до Дня захисника України


Версія для друку

від 18.12.2019 Дата оприлюднення: 18.12.2019

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» _________ 2019 №  ______                                                           

Про затвердження  Порядку надання одноразової

матеріальної допомоги до Дня захисника України

Керуючись пп. 1 п. «а» ч.1 ст.34, пп.1 ч.2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання  міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки зі змінами, з метою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції (далі - учасники АТО) та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення  виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок надання одноразової  матеріальної допомоги до Дня захисника України (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечити надання матеріальної допомоги до Дня захисника України, відповідно до бюджетних асигнувань, затверджених на міську соціальну  програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки на відповідний рік.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати  фінансування за вказаним напрямком в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік.

4.Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.03.2019 №60 «Про затвердження Порядку надання одноразової  матеріальної допомоги до Дня захисника України»

5. Контроль за виконанням цього рішення  покласти  на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюха М.О.

Міський голова                                                                        В.К.Пароконний

Гехад Е.Е.,

5-59-66

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Южноукраїнської міської ради

від «___»______2019 №_____

Порядок

надання одноразової матеріальної допомоги до Дня захисника України

1. Порядок визначає механізм надання одноразової матеріальної допомоги до Дня захисника України (далі –Порядок), передбаченої у міському бюджеті, відповідно до міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, затвердженої  рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196.

2. Розпорядником  бюджетних коштів за даним напрямком є  департамент соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради (далі-Департамент).

3. Одноразова матеріальна допомога до Дня захисника України (14 жовтня) надається членам сімей загиблих ( померлих) ветеранів війни  та учасникам бойових дій, з числа учасників АТО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в ході проведення антитерористичної операції та особам, які брали  участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, зареєстровані в місті Южноукраїнську  та знаходяться на обліку в Департаменті.

4. Одноразова матеріальна допомога надається у розмірі:

- членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни  з числа учасників антитерористичної операції, у тому числі дітям до 18 років (на кожну сім’ю окремо) -10 тис.грн.;

- інвалідам війни з числа учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції у розмірі -7 тис.грн.;

- учасникам бойових дій, з числа учасників антитерористичної операції, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в ході проведення антитерористичної операції та особам, які брали  участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення  у розмірі не більше 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, затвердженого Законом України «Про державний бюджет України» на 1 січня відповідного року.

5.Виплата проводиться   Департаментом   через відділення банків міста шляхом перерахування коштів на особовий рахунок   учасників антитерористичної операції.

6. У разі виникнення непередбачуваних обставин, що унеможливлюють проведення виплати у визначений строк, виплата одноразової  матеріальної допомоги проводиться не пізніше двох місяців після їх усунення.

7. Перерахування коштів департаменту  для виплати одноразової матеріальної допомоги   учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, які зареєстровані в місті Южноукраїнську, захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в ході проведення антитерористичної операції та у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення проводиься фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на зазначений напрямок на підставі наданої в установленому порядку Департаментом заявки на фінансування.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                         М.О.Пелюх