НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про внесення змін до рішення Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 928 "Про створення Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердження Положення про неї


Версія для друку

від 14.11.2019 Дата оприлюднення: 14.11.2019

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  ________2019    № ___  

___ сесії ____ скликання

Про внесення змін до рішення Южноукраїнської міської ради від  14.12.2017  № 928 "Про створення Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердження Положення про неї

Керуючись ст. 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відповідно до ст. 10 Кодексу цивільного захисту України, на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 № 11 "Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту" та від 11.03.2015 № 101 "Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту",  розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації від 22.10.2015 № 337-р "Про  територіальну  підсистему єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області", з метою врегулювання питань здійснення заходів цивільного захисту у місті Южноукраїнську, визначення складу органів управління та сил цивільного захисту, планування їх діяльності по ефективному захисту населення і територій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, порядку виконання завдань з організації взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до п. 14 Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердити Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від  14.12.2017  № 928 "Про створення Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердження Положення про неї", виклавши їх в наступній редакції:

"14.До складу сил цивільного захисту міської ланки входять згідно з додатком 3:

підрозділи 1 державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України у Миколаївській області;

Южноукраїнський міський сектор та 25 державна пожежно-рятувальна частина головного управління ДСНС України у Миколаївській області;

територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту міста;

аварійні служби комунальних підприємств;

об'єктові формування цивільного захисту;

До складу спеціалізованих служб цивільного захисту міської ланки включаються органи управління, суб'єкти господарювання міста.

Перелік спеціалізованих служб, склад служб та положення про них затверджується рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради".

2. Внести зміни до додатку 3 до Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердити Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від  14.12.2017  № 928 "Про створення Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та затвердження Положення про неї", виклавши їх новій редакції (додаються).

Додаток 4 до Положення виключити повністю.

3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування:

3.1 взяти до відома та виконання вимоги Положення про Южноукраїнську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області.

3.2 за погодженням з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради  в місячний термін відпрацювати Положення про територіальну підсистему на об'єктовому рівні і Положення про позаштатні аварійно (пошуково) - рятувальні формування єдиної державної системи.

4. Доручити управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) та запропонувати 1 державному пожежно-рятувальному загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (Шарата) забезпечити надання методичної допомоги підприємствам, установам та організаціям міста, незалежно від форм власності, при розробці положень про об'єктові ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та їх погодження в установленому порядку.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Южноукраїнської міської ради з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги  та інших питань  (Рибакова) та міського голову Пароконного В.К.

Міський голова                                                                         В.К. Пароконний

Колесников

5-99-96