НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про соціальну захищеність комунальних тарифів


Версія для друку

від 09.08.2019 Дата оприлюднення: 09.08.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  «____» ____  2019   № ______       

_______сесії ______скликання

 

Про соціальну захищеність комунальних тарифів

 

Факторами проблем між тарифних стосунків комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (далі - КП ТВКГ) та ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» є спадкова недосконалість і застарілість обладнання цього підприємства та не проекті мережі.

Спроможність міського бюджету та низька фінансова підтримка з боку держави не дозволяють кардинально переоснастити мережі та об’єкти КП ТВКГ на рівень сучасних вимог.

Але це не основна причина наявних проблем в цьому підприємстві.

Колегіально встановлено, що, зокрема, на вкрай низькому рівні в КП ТВКГ реалізується Програма «Якісні та обґрунтовані  тарифи кожному споживачу без боргів», затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.06.2017 №758, виконання якої не забезпечує в потрібних межах департамент інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради.

Теплова енергія від ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом», а місто вправі  розрахувати, що ця дешева енергія  мала б бути одним  з важливих соціальних компенсаторів ризику проживання поряд з  АЕС, як  до цього схиляє Закон України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку».

Існує реальна загроза того, що в ближчі місяці різниця показників будинкового обліку та суми спожитої питної води через індивідуальні прилади обліку та гарячого водоспоживання за чинним наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018  № 315 «Про затвердження Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг», ляжуть на мешканців міста. Є на виході і постанова Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 №690, яка може прискорити дію наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018  № 315.

Міський і державний бюджети за 2016-2019 роки вклали в КП ТВКГ 112 млн. грн. і процес модернізації мереж та обладнання цього підприємства триває і має перспективу його виходу на потрібну результативність.

Разом з викладеним, як структура, так і економічні фактори-орієнтири КП ТВКГ не сприяють його послідовному виведенню на рівень без боргової роботи.

Враховуючи викладене, керуючись ст..25, п.30 ч.1 ст. 26, ч 5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 59 Господарського кодексу України, ст.. 110, 111 Цивільного кодексу України, Южноукраїнська міська рада  

ВИРІШИЛА:

1. Припинити юридичну особу  – комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» шляхом її ліквідації.

2. Вразі з’ясування юридичної колізії, яка не дозволить соціально захистити споживачів комунальних послуг міста Южноукраїнська, в зв’язку з реалізацію пункта 1 цього рішення, готувати аргументоване звернення  Южноукраїнської міської ради через депутата Верховної Ради України нашого виборчого округу чи в іншій спосіб до Верховної Ради України аби при соціальній загрозі де мешканці міста будуть сплачувати «сумнівний» додатковий тариф були внесені  відповідні зміни в Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

3.  Попередньо створити комісію з ліквідації юридичної особи – комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» у складі згідно з Додатком №1.

3.  Комісії з ліквідації:

3.1   Повідомити державного реєстратора про припинення юридичної особи в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

3.2. Забезпечити офіційне оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

3.3.   Протягом трьох місяців з дати публікації повідомлення про припинення юридичної особи – комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» здійснити дії, пов’язані з ліквідацією підприємства згідно з вимогами чинного законодавства України.

3.4. Попередити працівників комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»  про припинення діяльності даної юридичної особи в зв`язку з її ліквідацією та про можливе подальше вивільнення працівників відповідно до вимог чинного законодавства.

3.5. Подати на затвердження ради ліквідаційний баланс.

4.  Встановити, що претензії кредиторів комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» приймаються протягом двох місяців з дати офіційного оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи та внесення запису про ліквідацію комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за адресою підприємства: поштовий індекс 55000, Миколаївська область,  місто Южноукраїнськ, вулиця Дружби Народів, 8.

5.   Рішення набирає чинності з _______

6. В упередження негативних явищ пов’язаних з припиненням юридичної особи КП ТВКГ для основної частини колективу підприємства, що проходить процедуру ліквідації, для сфери споживання міста та для постачальника комунальних послуг – ВП ЮУ АЕС виконавчим органам Южноукраїнської міської ради з дати оприлюднення цього проекту рішення розпочати підготовчу роботу: зі створення на основі майна територіальної громади Южноукраїнська, яка наразі є в основі виробничої діяльності КП ТВКГ нового комунального підприємства, (може бути декілька варіантів його побудови). Основа нових засад його роботи – господарський розрахунок, який дозволить вийти на роботу без руйнівних боргів за поставлений комунальний ресурс в сферу його споживання. Окремо приділити увагу в статутних засадах нового підприємства на підготовку збереженого колективу для роботи в нових умовах господарювання та на забезпечення фінансової гарантії повернення боргів ВП ЮУ АЕС за отримані комунальні послуги.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань управління комунальною власністю, адміністративно-територіального устрою, розвитку громади, децентралізації, інновацій та інвестицій (Зеленюк) та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Міській голова                                   В.К. Пароконний

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради


Додаток

до рішення Южноукраїнської міської ради

від __________________№________

Склад комісії

з ліквідації комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

Голова комісії:

Мустяца Ганна Федорівна

-

перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Заступник голови комісії:

Пелюх Микола Олександрович

-

заступник міського голови з питань діяльностівиконавчих органів ради;

Секретар комісії:

Лопушенко Андрій Олександрович

-

начальник відділу комунальної власності департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;

Члени комісії:

Гончарова Тетяна Олександрівна

-

начальник фінансового управління Южноукраїнської міської ради;

Квасневський Євген Анатолійович

-

депутат Южноукраїнської міської ради;

Носан Микола Миколович

-

депутат Южноукраїнської міської ради;

Пачкова Наталія Іллівна

-

начальник відділу житлово-комунального господартва та благоустрою  департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;

Миськів Олена Олександрівна

-

директор комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

 

 

 Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                   Г.Ф.Мустяца