НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Звіт про відстеження результативності регуляторного акту - рішення Южноукраїнської міської ради від 22.02.2018 №1004 «Про внесення змін та доповнень до Правил торгівлі на ринках  м. Южноукраїнська, затверджених рішенням Южноукраїнської міської ради від 12.10.2009 №1105»


Версія для друку

від 05.07.2019 Дата оприлюднення: 05.07.2019

Звіт про відстеження результативності регуляторного акту

 

1. Вид та назва регуляторного акту: рішення Южноукраїнської міської ради від 22.02.2018 №1004 «Про внесення змін та доповнень до Правил торгівлі на ринках  м. Южноукраїнська, затверджених рішенням Южноукраїнської міської ради від 12.10.2009 №1105».

2. Виконавець заходів з відстеження: управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради.

3. Цілі прийняття регуляторного акту:

- реалізація вимог Наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації, метрології, та сертифікації України від 26.02.2002 №57/188/84/105 «Про затвердження правил торгівлі на ринках»;

-  удосконалення роботи ринків міста, підвищення ефективності їх діяльності, створення належних умов для продавців і покупців, врегулювання існуючих конфліктних ситуацій та тих, які можуть виникнути між адміністраціями ринків та суб’єктами, які здійснюють торгівлю на ринках міста Южноукраїнська, щодо оплати за оренду торговельного місця;

-     визначення розміру торговельного місця (при продажу товарів з прилавків, столів) на ринках міста Южноукраїнська.

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності: 01.06.2019 – 01.07.2019.

5. Тип відстеження: Повторне.

6. Методи одержання результатів відстеження: аналіз розвитку інфраструктури ринків, аналіз звернень суб’єктів господарювання, які здійснюють торговельну діяльність на ринках міста, щодо проблемних питань, які виникли під час їх діяльності на ринках, недопущення порушення їх прав.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також засоби одержання даних: 

  • кількість наявних стаціонарних торгівельних місць (для продажу товарів з прилавків, столів) всього, в тому числі обладнаних додатковою полицею;
  • максимальна кількість зайнятих стаціонарних торгівельних місць на ринках міста (для продажу товарів з прилавків, столів) всього, в тому числі обладнаних додатковою полицею;
  • кількості письмових звернень суб’єктів господарювання, які здійснюють торговельну діяльність на ринках міста щодо проблемних питань, які виникли під  час їх діяльності на ринках, при продажу товарів з прилавків, столів.

8. Кількісні та якісні показники:

1. Аналіз кількості наявних стаціонарних торгівельних місць (для продажу товарів з прилавків, столів) всього, в тому числі обладнаних додатковою полицею:

Найменування

 Ринку

Кількість торгівельних місць (для продажу товарів з прилавків, столів)

всього/ в т.ч. обладнаних  додатковою полицею

При розмірах діючих до прийняття змін

З урахуванням внесених змін

Ринок за адресою вул. Дружби Народів, 19 Б, який обслуговує ТОВ «Грант Інвест Сервіс»

107/0

177/0

Ринок за адресою вул.Молодіжна, 4, який обслуговує  ТОВ «Южноукраїнський ринок»

30/0

30/0

Ринок за адресою вул.Молодіжна, 4 А, який обслуговує  ТОВ «Титан»

0/0

0/0

Торговельний майданчик розміщений в районі пр.Незалежності, 37 «Ринок «Господар» (соціальна група пристосованих торгівельних місць для реалізації сільськогосподарської продукції виключно рослинного походження)», який обслуговує  КП «Критий ринок м.Южноукраїнська»

69/69

168/168

 

2. Максимальна кількість зайнятих торгівельних місць на ринках міста (для продажу товарів з прилавків, столів) всього, в тому числі обладнаних додатковою полицею:

Найменування

 ринку/торговельного майданчику

Кількість зайнятих торгівельних місць

При розмірах діючих до прийняття змін

З урахуванням внесених змін

Ринок за адресою вул. Дружби Народів, 19 Б, який обслуговує  ТОВ «Грант Інвест Сервіс»

107

177

Ринок за адресою вул.Молодіжна, 4, який обслуговує  ТОВ «Южноукраїнський ринок»

30

30

Ринок за адресою вул.Молодіжна, 4 А, який обслуговує  ТОВ «Титан»

---

(відсутні прилавки)

---

(відсутні прилавки)

Торговельний майданчик розміщений в районі пр.Незалежності, 37 «Ринок «Господар» (соціальна група пристосованих торгівельних місць для реалізації сільськогосподарської продукції виключно рослинного походження)», який обслуговує  КП «Критий ринок м.Южноукраїнська»

69*

168

ВСЬОГО:

 

 

 

* В окремі дні у зв’язку з недостатньою кількістю торгівельних місць, фактично 1 торгівельне місце (2 п.м.) займається 2 продавцями.

 

3. Аналіз кількості письмових звернень суб’єктів господарювання, які здійснюють торговельну діяльність на ринках міста щодо проблемних питань, які виникли під  час їх діяльності на ринках, недопущення порушення їх прав:

№ з/п

Вид звернення та його суть

Кількість звернень у 2018 році

1.

Письмові звернення

 

9

2.

Усні звернення

3

3.

Звернення на особистому прийомі до міського голови

0

4.

Інші випадки надходжень звернень

Звернення не надходили

 

Всього:

12

 

Примітка: інформація складена за даними відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.    

На підставі порівняння показників результативності базового та повторного відстеження можна зробити висновок, що вищезазначеним регуляторним актом частково досягнуто очікуваних результатів.

 

 

Перший заступник міського голови питань діяльності виконавчих органів ради             Г.Ф.Мустяца