НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про створення спеціальної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників в місті Южноукраїнську, положення про неї


Версія для друку

89-р від 14.05.2019 Дата оприлюднення: 16.05.2019

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  «__14__» ___05____ 2019   № _89-р___

Про створення спеціальної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників в місті Южноукраїнську, положення про неї

 

Керуючись п.п.1, 19, 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ч.1 ст.48 Закону України від 05.07.2012 року №5067-УІ «Про зайнятість населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2013 року №305 «Про затвердження Порядку утворення спеціальних комісій для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників», з метою розроблення комплексу заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників, мінімізації негативних наслідків вивільнення:

1. Створити спеціальну комісію для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників в місті Южноукраїнську та затвердити її склад (далі – Комісія) (Додаток 1).

2. Затвердити Положення про роботу спеціальної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників в місті Южноукраїнську (Додаток 2).

3. Рекомендувати Южноукраїнській міській філії Миколаївського обласного центру зайнятості (Ретюнських):

3.1. Проводити постійний аналіз інформації про заплановане вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, що подається роботодавцями відповідно до абзацу третього пункту 4 частини третьої статті 50 Закону України «Про зайнятість населення», вивчати причини вивільнення працівників, можливість працевлаштування або інші напрями сприяння їх зайнятості.

3.2. За результатами проведеного аналізу інформувати виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради про загрозу масового вивільнення працівників для визначення стану вивільнення.

3.3. У разі масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця, передбаченого частиною першою статті 48 Закону України «Про зайнятість населення» та з метою оперативного реагування на обставини, що можуть призвести до масового вивільнення, вживати відповідні заходи оперативного реагування та належної організації надання послуг громадянам, які вивільнюються або щодо яких виникає така загроза, та роботодавцям.

4. Доручити комісії:

4.1. Розробляти комплекс заходів для підприємств, на яких передбачається масове вивільнення працівників, спрямованих на зменшення чисельності вивільнюваних працівників.

4.2. Подавати пропозиції щодо внесення змін до міської Програми зайнятості населення.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бацмана М.В.

 

 

Міський голова                                                                              В.К.Пароконний

 

Гехад Е.Е.

5-50-56

 


Нещодавно переглянуті

Про нагородження Почесними грамотами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради до дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення

92 оприлюднено 28.03.2011 затверджено 16.03.2011