НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях та під час проведення масових громадських заходів (оновлений)


Версія для друку

від 21.03.2019 Дата оприлюднення: 21.03.2019

Оновлений ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  «___» _______ 2019    №  ______ 

__________сесії __________скликання               

 

Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях та під час проведення масових громадських заходів

 

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та ст.24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», з метою впорядкування у м. Южноукраїнську роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного), усунення порушень громадського порядку та зменшення кількості злочинів, Южноукраїнська міська рада 

В И Р І Ш И Л А :

1. Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, суб’єктам господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Южноукраїнська з 23.00 год. до 06.00 год. щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні.

2. Заборонити продаж слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива (крім пива безалкогольного, пива у пластиковій тарі та на розлив) у місцях проведення масових громадських заходів із залученням значної кількості громадян міста – фестивалів, урочистих зібрань, загальнодержавних святкувань та релігійних свят, мітингів, виставок, концертних заходів тощо.

3. Доручити управлінню економічного розвитку Южноукраїнської міської ради (Петрик) довести вимоги цього рішення до відома всіх суб’єктів підприємницької діяльності на території міста Южноукраїнська, які підпадають під його дію.

4. Доручити управлінню освіти Южноукраїнської міської ради (Сінчук)  провести у навчальних закладах роз’яснювальну роботу про шкідливий вплив алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на організм людини й переваги здорового способу життя.

5.  Рекомендувати начальнику Южноукраїнського відділення Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області  активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статей 156, 178, 182 Кодексу України про адміністративні порушення з метою недопущення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами; розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях - на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках та в інших заборонених законом місцях, появи в громадських місцях у нетверезому стані; порушення вимог щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

6. Визнати таким, що втратило чинність рішення Южноукраїнської міської ради від 31.07.2012 №653 «Про обмеження та заборону реалізації слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях».

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги та інших питань (Рибакова) та міського голову Пароконного В.К.

 

 

 

Міський голова                                                                   В.К. Пароконний

 

 

Колесников

5-99-96