НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження  Порядку часткового відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій  та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат  перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету


Версія для друку

від 07.03.2019 Дата оприлюднення: 07.03.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

 

від  «____» ________ 2019   №________

 


Про затвердження  Порядку часткового відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій 
та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат 
перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету

 

Керуючись п.п. 1 п. «а» ч.1 ст.34, ч.1 ст.52 та ч.6 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст.ст. 20, 22 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», на виконання міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ», затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 №196, з метою визначення механізму часткового  відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок часткового відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету  (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечувати використання коштів на виконання заходів міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ»,  відповідно до п.1 даного рішення.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати фінансування напрямків в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016-2020 роки.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Міський голова                                                                        В.К.Пароконний

 

 

Гехад Е..,5-50-56


Додаток

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «__»__________2019 №_______

ПОРЯДОК

часткового відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету

1. Порядок визначає механізм часткового відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету  відповідно до міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

2. Головним розпорядником коштів міського бюджету за даним напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ).

3. Право на часткове відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, якщо сума фактичних витрат перевищує обсяг відшкодування за рахунок субвенції з обласного бюджету  має особа, що зобов’язалася поховати померлого пільговика, при умові перебування пільговика на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків або реєстрації пільговика в м.Южноукраїнську.

4. Перелік послуг із поховання на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, вартість яких частково відшкодовується за рахунок коштів міського бюджету визначено  постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 №1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною,учасників бойових дій та інвалідів війни»  ( зі змінами).

5. У разі смерті пільговика, особа, що зобов’язалася поховати померлого пільговика подає до ДСП та ОЗ  такі документи:

заяву;

копію документа, що посвідчує особу, яка зобов’язався поховати пільговика (паспорт 1,2 сторінка, прописка);

копію ідентифікаційного коду особи, яка зобов’язався поховати пільговика;

копію свідоцтва про смерть пільговика;

копію документа, що посвідчує статус померлої особи як учасника бойових дій або інваліда війни;

документи (чеки), із зазначенням переліку надання ритуальних послуг та їх вартості, які відшкодовуються за рахунок субвенції з обласного бюджету у розмірі що не перевищує встановлений норматив бюджетної забезпеченості на поточний рік;

банківські (поштові) реквізити особи, яка зобов’язався поховати пільговика.

Якщо   фактичні витрати на поховання перевищують обсяг відшкодування  витрат  (встановлений норматив бюджетної забезпеченості на поточний рік) сума різниці витрат на поховання  виплачується особі, яка зобов’язалася поховати пільговика, але не більше 10 тис.грн.на одну особу.

6. Відшкодування часткових витрат  ДСПта ОЗ через відділення банків міста проводиться  шляхом перерахування коштів на особовий рахунок особи, що зобов’язалася поховати померлого пільговика

7. Фінансове управління Южноукраїнської міської ради, на підставі отриманих заявок, перераховує кошти ДСП та ОЗ для відшкодування  витрат в межах затверджених у міському бюджеті на відповідний рік бюджетних призначень на  міської соціальну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

 

 

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                           Г.Ф Мустяца