НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження Порядку відшкодування  витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні


Версія для друку

від 07.03.2019 Дата оприлюднення: 07.03.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «____» ________ 2019   №________

 

Про затвердження Порядку відшкодування витрат за лікарські засоби та 
медичні вироби хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових 
дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій 
з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться 
у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні

 

Керуючись п.п. 1 п. «а» ч.1 ст.34, ч.1 ст.52 та ч.6 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст.ст. 20, 22 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», на виконання міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ», затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 №196, з метою визначення механізму відшкодування витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок відшкодування  витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні  (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечувати використання коштів на виконання заходів міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки «МАЙБУТНЄ МІСТА БУДУЄМО РАЗОМ»,  відповідно до п.1 даного рішення.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати фінансування напрямків в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016-2020 роки.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

 

Міський голова                                                                        В.К.Пароконний

Гехад Е.Е..,5-50-56


Додаток

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «__»________2019 №______

 

ПОРЯДОК

відшкодування  витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні

 

1. Порядок визначає механізм використання коштів з міського бюджету для відшкодування  витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим, членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні, відповідно до міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

2. Головним розпорядником коштів міського бюджету  за цим напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ).

3. Право на безкоштовне отримання  лікарських засобів та медичних виробів надається хворим членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції (далі-пільговики), які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні та зареєстрованиі в місті Южноукраїнську.

До невідкладних станів відносяться хвороби:  

гостре порушення мозкового кровообігу;

гострий інфаркт міокарда;

щлунково-кишкова кровотеча;

гостра пневмонія ІІІ-IV категорії;

набряк легенів;

гострий панкреатит, панкреонекроз;

гострий апендицит;

перфоративна виразка шлунково-кишкового  тракту;

перитоніт будь-якої етіології;

гостра травма грудної порожнини з ураженням внутрішніх органів;

гостра травма черевної порожнини з ураженням внутрішніх органів;

гостре отруєння з проявами гострої ниркової, печінкової недостатності, гострої серцево-судинної недостатності;

гострі інфекційні захворювання з важким перебігом (грип, лептоспіроз, ентероколіт, гепатит, герметична інфекція тощо);

важка черепно-мозкова травма (забій головного мозку, переломи кісток черепу тощо).

септичний стан;

важка травма хребта з ураженням спинного мозку;

астматичний статус;

важкі алергічні реакції (анафілактичний шок, набряк Квінка тощо);

носова, легенева кровотеча;

стороні тіла шлунково-кишкового  тракту та дихальних шляхів з загрозою перфорації або порушень дихання;

важка скелетна травма (переломи стегна, тазових кісток);

ураження електричним струмом;

стан після повішання;

маткова кровотеча, тяжкого ступеня;

позаматкова вагітність;

гострий деструктивний холецистит  та інш..

4. У разі влаштування пільговика вищезазначеної категорії  у невідкладному стані до стаціонарного відділення комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня»  (далі – КЗ «ЮМЛ») члени сім’ї пільговика надають до ДСПта ОЗ довідку  від лікаря про невідкладний стан пільговика та посвідчення, яке підтверджує статус пільговика

ДСПта ОЗ видає  членам сім’ї пільговика талон, який дає право на отримання лікарських засобів та медичних виробів на суму, що не перевищує 10тис.грн.

5. Аптечний заклад відпускає безкоштовно лікарські засоби за вимогою КЗ «ЮМЛ» оформленої відповідно чинного законодавства при  наявності талона, за яким можливо звертатись не одноразово під час знаходження хворого пільговика у невідкладному стані, на суму що не перевищує 10 тис.грн..

6. Департамент соціальних питань та охорони здоровя Южноукраїнської міської ради після отримання реєстру та рахунку від аптечного закладу, здійснює фінансувння аптечного звкладу відповідно до умов укладеного між ними договору в межах планових призначень на відповідний рік.

7. Фінансове управління Южноукраїнської міської ради на підставі отриманих заявок перераховує кошти ДСП та ОЗ для відшкодування витрат за лікарські засоби та медичні вироби хворим, членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, учасникам бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції, які знаходяться у невідкладному стані на стаціонарному лікуванні в межах затверджених у міському бюджеті на відповідний рік бюджетних призначень на  міської соціальну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

8. Персональна відповідальність за ефективне та цільове використання бюджетних коштів покладається на керівників ДСП та ОЗ, КЗ «ЮМЛ»  та аптечного закладу з якими укладено договір відповідно до чинного законодавства.

 

 

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                           Г.Ф Мустяца