НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про припинення надання послуг з централізованого гарячого водопостачання комунальним підприємством «Теплопостачання та   водо - каналізаційне господарство» мешканцям  кварталу №7 малоповерхової забудови міста (оновлений)


Версія для друку

від 04.03.2019 Дата оприлюднення: 04.03.2019

Оновлений ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від «_______» ________ 2019 №______                                                              

__________сесії __________скликання

 

Про припинення надання послуг з централізованого гарячого водопостачання комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо - каналізаційне господарство» мешканцям  кварталу №7 малоповерхової забудови міста

 

За результатами обстеження фахівцями комунального підприємства «Теплопостачання та водо – каналізаційне господарство» (далі КП ТВКГ) системи централізованого постачання гарячої води  кварталу №7 малоповерхової забудови міста (далі МПЗ) встановлено наступне:

 - розподільчі трубопроводи та теплообмінники гарячого водопостачання мають значну зношеність і підлягають заміні;

- систематичні пориви трубопроводів призводять до значних непродуктивних витоків гарячої води, які складають щонайменше 67% від обсягів поданих в мережу.

Фактичні річні витрати за надання послуг з централізованого гарячого водопостачання мешканцям МПЗ складають – 4 172,2 тис.грн. Ці витрати не компенсуються тарифом, до якого включені нормативні витрати, а оплата споживачів житлових будинків МПЗ за надання послуг з централізованого гарячого водопостачання становить у 2018 році (згідно прогнозних даних) – 137,7 тис. грн. Нормативні питомі витрати теплової енергії з підігріву води для гарячого водопостачання споживачам багатоквартирних житлових будинків становлять     0,08 Гкал/м3. В той же час фактичні витрати теплової енергії з підігріву води для споживачів  МПЗ становлять 0,76 Гкал/м3.   

Вказані обставини перешкоджають КП ТВКГ в подальшому надавати послуги з централізованого постачання гарячої води за існуючими договорами.

Через накладання арештів на кошти в усіх банківських установах та на каси,  КП ТВКГ немає можливості виконати ремонт системи централізованого постачання гарячої води МПЗ та розраховуватись за договором купівлі-продажу теплової енергії з відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», що призводить до стягнень з КП ТВКГ штрафних санкцій, інфляційних нарахувань, 3% річних та судового збору за рішеннями суду.

Беручи до уваги вищезазначене, враховуючи подальшу фізичну неможливість КП ТВКГ дотримуватися передбачених законом норм та правил щодо якісних та кількісних показників при  наданні послуги з централізованого постачання гарячої води кварталу №7 малоповерхової забудови міста, згідно аналізу фінансово-господарської діяльності КП ТВКГ, проведеного товариством з обмеженою відповідальністю «КРОУ ХОРВАТ ЕЙСІ УКРАЇНА» (Аудитор) та пункту 14 плану фінансового оздоровлення господарської діяльності КП ТВКГ, погодженого з наглядової радою підприємства, з метою зменшення необґрунтованого тарифного навантаження на решту мешканців багатоквартирних  житлових будинків міста Южноукраїнська, витрат на утримання та експлуатацію інженерної інфраструктури МПЗ, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі листа КП ТВКГ від 03.10.2018 №08/1634 (додається) Южноукраїнська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Комунальному підприємству «Теплопостачання та водо – каналізаційне господарство» (Миськів):

припинити надання послуги з централізованого гарячого водопостачання мешканцям кварталу №7 малоповерхової забудови міста після закінчення опалювального сезону 2018-2019 років;

вважати подальшу експлуатацію системи централізованого гарячого водопостачання кварталу №7 малоповерхової забудови недоцільною;

попередити абонентів про припинення надання послуги з централізованого гарячого водопостачання МПЗ відповідно до чинного законодавства;

виконати дренування системи централізованого гарячого водопостачання МПЗ з подальшим демонтажем трубопроводу;

рекомендувати абонентам кварталу №7 малоповерхової забудови  міста встановити електричні нагрівачі гарячої води ємнісного типу.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту, зв’язку, будівництва (Носан) та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Мустяцу Г.Ф.

 

 

Міський голова                                                          В.К. Пароконний

 

Божко

2-10-57