НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про тимчасовий перерозподіл функціональних повноважень


Версія для друку

32-р від 25.02.2019 Дата оприлюднення: 25.02.2019

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  “_25__” ___02_____ 2019    №  _32-р__

 

Тривожні зміни в соціально-економічному розвитку міста Южноукраїнська, принаймні від браку належної якості ставлення до вимог чинних реформ що впроваджуються, в подолання згаяного часу дезорганізованої роботи Южноукраїнської міської ради, проявили потребу ротації і уточнень в службових обов’язках певних посадових осіб місцевого самоврядування міста за рахунок перерозподілу між ними меж їх функціональної відповідальності.

Керівництво країни поставило містам нагальні завдання, зокрема забезпечити реформування освіти, медичну реформу, забезпечити соціальний захист населення,  забезпечити людям доступ до якісної питної води, оздоровлювати довкілля, створити безпечні умови в торгівлі продуктами та товарами споживання, і під ці цілі ми отримали все необхідне законодавче забезпечення та кошти децентралізації.

Від популістів ми періодично чуємо про непотрібність виконання цих рішень. Зокрема, в наслідок нерозбірливого ігнорування чинних вимог ПКМУ від 23.05.2012 року № 604, інших похідних вимог в тому числі і вимог законодавчого рівня, в останні роки по тематиці тарифного захисту сфери споживання житлово-комунальних послуг, містом суттєво втрачено важливі можливості цієї відповідальної роботи. Її фінансовий вираз, це не подолані щорічні фінансові втрати КП ТВКГ в межах 15 – 20 мільйонів гривень  в залежності від параметрів сезонного використання, принаймні теплової енергії. Це наявні збитки від стримування реалізації низки техніко-технологічних заходів та близький, до вище названих втрат, фінансовий збиток дохідної частини вказаного підприємства в річному вимірі від не облікованого тарифного недобору за комунальні послуги.

Актуальність цих проблем відома практично в кожному місті країни. Різниця лише у відсотках наявних щорічних втрат. Місто Южноукраїнськ не є виключенням.

Реагування на потребу подолання вищевикладених проблем починаючи, принаймні з внутрішньоорганізаційних заходів, за вимогами Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись  п.п. 19, 20, ч.4 ст. 42-ї ,  забезпечити:

 

1. Затвердити тимчасовий розподіл функціональних та координуючих повноважень між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та керуючим справами виконавчого комітету, де виділена подвійна координація роботи, означає потребу додаткової узгодженості дій вказаних посадових осіб з міським головою, (змінені функціональні повноваження додаються).

2.    Установити, що: 

2.1  секретар Южноукраїнської міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  та керуючий справами виконавчого комітету несуть персональну відповідальність за результативність виконання директивних документів, питань місцевого значення, звернень громадян, рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, протокольних і письмових доручень міського голови та розписаних до їх виконання матеріалів за його резолюціями в чинних завданнях, які вони реалізують особисто та/або через поточну діяльність закріпленої  координації роботи відділів, управлінь, інших структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, через роботу комісій в їх доданому перерозподілі, через консультативні наради з активами вказаних підрозділів та фахівцями комунальних підприємств, закладів Южноукраїнської міської ради згідно з новим розподілом функціональних повноважень в доручених функціях їх уточненого виконання;

2.2 окремим напрямом роботи встановити обов’язок осіб вказаних в п. (2.1) по керівним матеріалам за ними закріплених завдань, що з них і як відпрацьовано  відображати в їх щотижневих письмових звітах поданих на ім’я міського голови щоп’ятниці через організаційно-контрольний відділ апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (далі – ОКВ).  По ним за протоколом ОКВ, разом з іншими результатами їх роботи та пропозиціями, звітувати щопонеділка на установчій нараді при міському голові, (зразки форм звітів додаються);

2.3 за відсутності на роботі однієї з осіб за п.(2.1) заміщення їх повноважень в поточній роботі здійснюється відповідно до порядку, який вказується письмово в дорученні чи розпорядженні міського голови, або в протокольних нарадах чи засіданнях закріплених комісій проводять їх заступники чи керівники по структурах координації їх роботи, або їх нешкідливо відкладають в терміні проведення.

3.  В роботу по координації дій всіх посадових осіб по вказаному розподілу включати заходи по систематичному з’ясуванню, фіксації, вивченню та колегіальному знаходженню оптимальних шляхів вирішення тих чи інших питань, які є в полі закріплених ланок їх відповідальності, а спільна результативність роботи посадових осіб за п. (2.1), в причетності до неї інших посадових осіб, підлягає щомісячному письмовому звіту і обов’язковому врахуванню результату при щомісячному преміюванні якості їх роботи.

4. Довіреність міського голови на представництво начальника відділу правової роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (Миськів) в судах, прокуратурі та всіх правоохоронних органах з 25.022019 року анулюється. Натомість, начальник відділу правової роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету  Миськів С.О. зосереджує свою роботу на поглибленому вивченні правових  першопричин виникнення заборгованості в КП ТВКГ, принаймні з 2005 року та на вивченні і відпрацюванні проекту рекомендацій врегулювання правових відносин між КП ТВКГ та КП ЖЕО в частині правових стосунків тарифної невизначеності необліковних втрат комунального ресурсу споживання, які є потенційною загрозою річного збільшення комунальних тарифів в сфері їх споживання в межах 20 мільйонів гривні. Важливість цієї ланки роботи для територіальної громади міста Южноукраїнська більш ніж знакова. Надалі, внутрішньоорганізаційне навантаження на цю ланку роботи буде уточнюватись. Вище вказане анулювання довіреності представництва начальника відділу правової роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (Миськів) у вказаному представництві  Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету додатково перерозподіляється на інших працівників відділу з оновленням їх довіреностей 25.03.2019 року. 

5. Управлінню економічного розвитку Южноукраїнської міської ради на першу ланку роботи покласти властиві їм функціям роботи по: актуальності економічної обґрунтованості тарифів на комунальні послуги: 1 - вода питна; 2 - вода гаряча; 3 - теплопостачання; 4 - водовідведення; 5 - якість води питної, гарячої та теплопостачання; 6 - обсяг встановлення приладів обліку – 7.1;  8.2; 9.3; 10.4; 11.5 і їх ефективності; 12 - автоматизації і дистанційному зняттю  показників з вказаних вище приладів обліку; 13 - регулюванню якості теплопостачання; 14 - якості метрологічного забезпечення; 15 - мінімізації технологічних втрат води питної; 16 - мінімізації технологічних втрат води гарячої і мінімізації технологічних втрат теплової енергії; 17 - мінімізації комерційних втрат води питної; 18 - мінімізації комерційних втрат води гарячої; 19 - мінімізації комерційних втрат теплової енергії; 20 - оптимізації структури управління в КП ТВКГ; 21 - борговим проблемам споживачі-підприємство; 22 – пріоритету ремонтів в питаннях мережі-обладнання; 23 - питаннях модернізації і розвитку цього підприємства; Актуальності економічної обґрунтованості тарифів на послуги утримання житлового фонду з: 24 - обслуговування ліфтів; 25 - електроенергії на забезпечення роботи ліфтів та на освітлення сходинових клітин; 26 - електроенергії на освітлення прибудинкових територій; 27 - прибирання прибудинкових територій; 28 - обслуговування сходинових клітин; 29 - обслуговування внутрішньо будинкових мереж по воді питній, воді гарячій, теплу і водовідводу; 30 - обслуговування електричних мереж будинкових та зовнішнього освітлення; 31 - санітарної  очистки сміттєкамер та роздільного  збирання відходів; 32 - оптимізації структури управління в КП ЖЕО; 33 - роботи з ОСББ; 34 - іншого в обслуговуванні житлового фонду. 35 -  ефективності  роботи ОСББ і їх поширення.  36 – Дослідження економічної користі за напрямами: «Управителі та Керуючі компанії». Робота КП СКГ в ефективності використання бюджетних коштів по напрямках: 37 - благоустрій міста; 38 -  безпека дорожнього руху; 39 - обслуговування місць загального користування; 40 – кладовище/територія; 41- звалище відходів/його безпечність; 42 сан очистка місць загального користування/їх  безпека/роздільне збирання відходів; 43 притулок тварин/його системна робота; 44 - міський пляж/постійний ухід і потрібна реконструкція; 45 – по всім напрямкам  ефективність використання бюджетних коштів і аналіз їх витрат; 46 - озеленення міста/прибутковість роботи; 47 – кронування дерев/зони відповідальності та перероблення деревини; 48 - освітлення міста/контроль ефективності. 49 - Структурна досконалість роботи ком. підприємств міста. 50 - КП БТІ і його проблеми та резерви. 51 КП «Кобзар»/самодостатність роботи. 51- інша робота цього Управління).

6. Визнати такими, що втратило чинність, розпорядження міського голови від 29.12.2015  № 195-р  «Про розподіл функціональних обов’язків між міським головою, секретарем Южноукраїнської міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та керуючим справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради» (зі змінами, доповненнями та уточненнями).

7. Контроль за виконанням  даного розпорядження залишаю за собою.

 

 

        Міський голова                                                       В.К. Пароконний

 


______________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від _25.02.2019_   №_32-р_

 

     ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Міський голова  Пароконний В.К. 

     Згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова зокрема:

  • організує в межах, визначених цим Законом, роботу відповідної ради та її виконавчого комітету;
  • скликає сесії міської  ради, вносить пропозиції та формує порядок денний сесій ради і головує на пленарних засіданнях ради;
  • очолює виконавчий комітет відповідної сільської, селищної, міської ради, головує на її засіданнях;
  • здійснює керівництво апаратом ради та її виконавчого комітету.
  • враховує, що відносини органів місцевого самоврядування з підприємствами, установами та організаціями, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, будуються на засадах їх підпорядкованості, підзвітності та підконтрольності органам місцевого самоврядування;
  • відділи, управління та інші виконавчі органи ради є підзвітними і підконтрольними раді, яка їх утворила, підпорядкованими її виконавчому комітету, сільському, селищному, міському голові, голові районної у місті ради.

Положення про відділи, управління та інші виконавчі органи ради затверджуються відповідною радою.

Міський голова виконує повноваження, зазначені в статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», де зокрема:

  • забезпечує здійснення у межах наданих законом повноважень органів виконавчої влади на відповідній території, додержання Конституції та законів України, виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади;
  • забезпечує контроль за виконанням рішень міської ради та її виконавчого комітету;
  • забезпечує підготовку та виконання програм соціально-економічного розвитку, реалізацію державної бюджетної політики в місті, державних цільових програм з питань місцевого самоврядування;
  • забезпечує охорону державної таємниці відповідно до вимог режиму секретності у виконавчих органах міської ради. 

 

1.  З огляду на суттєвий перелік ще не вирішених або тільки частково вирішених питань місцевого значення, у вирішенні яких зацікавлена громада міста через надані міському голові повноваження за 42, 54 та іншими статтями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», приділяє підвищену увагу наступному  забезпеченню:

- підготовці на розгляд ради проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм з інших питань самоврядування, місцевого бюджету та звіту про його виконання, рішень ради з інших питань, що належать до її відання стосовно питань, які для громади міста є знаковими, що оформлено протокольно на зустрічах з мешканцями міста;

-  підвищеної якості роботи всіх посадових осіб місцевого самоврядування міста, а також відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, які є підзвітними і підконтрольними раді, яка їх утворила, підпорядкованими її виконавчому комітету, міському голові стосовно питань, на вирішення яких мешканці міста ставлять свій першочерговий акцент в їх зверненнях.

 

2. Здійснює інші повноваження місцевого самоврядування, визначені Законом  України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами, якщо вони не віднесені до виключних повноважень ради або не віднесені радою до відання іншим особам.

 

3. Координує роботу:

-  управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, (подвійна координація).

-    Фінансового управління Южноукраїнської міської ради.

-   відділу забезпечення депутатської діяльності апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету з постійними комісіями міської ради (подвійна координація).

-  відділу бухгалтерського обліку апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

-   відділу кадрової роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

- відділу оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи. апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету. 

-  відділу правової роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

-  управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

-   організаційно-контрольного відділу апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (подвійна координація).

-  відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (подвійна координація). 

- управління містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради, (подвійна координація).  

 

4.  Очолює комісії, утворені виконавчим комітетом  Южноукраїнської міської ради, які віднесено до його головування та комісії створені за власною ініціативою за напрямами роботи, визначеними його розпорядженням.

 

5. Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього за чинним порядком  встановлюється необмежений у часі режим роботи.

 

______________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від ____25.02.2019__№__32-р___ 

 

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Секретар міської ради Дзюбенко Л.П.

В частині що стосується його функціональних обов’язків – несе персональну відповідальність за реалізацію законів України, указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень Южноукраїнської  міської ради, державних, галузевих, регіональних та міських програм.

Виконує повноваження, зазначені в статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Забезпечує контроль за виконанням рішень  Южноукраїнської міської ради, зберігання офіційних документів, пов’язаних із місцевим самоврядуванням територіальної громади.

За дорученням міського голови або ради організовує контроль за реалізацією  проектів, програм та рішень, прийнятих для їх дії на території міста, вирішує інші питання, пов’язані з чинною діяльністю ради та її органів.

Координує роботу:

  • відділу забезпечення депутатської діяльності апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету з постійними комісіями міської ради, (подвійна координація);
  • відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (подвійна координація);
  • архівного відділу Южноукраїнської міської ради;
  • відділу квартирного обліку та приватизації  Южноукраїнської міської  ради (подвійна координація);
  • відділу ведення Державного реєстру виборців Южноукраїнської міської ради (подвійна координація). 

Забезпечує узгоджену взаємодію  Южноукраїнської міської ради з громадськими організаціями за питаннями компетенції міської ради; іншими особами, де в їх діях є звернення віднесені до компетенції міської ради. 

Візує рішення ради, розпорядження міського голови з окремо визначених напрямів діяльності, підписує додатки до рішень ради.

Погоджує посадові інструкції керівників підпорядкованих структурних підрозділів за узгодженням з міським головою.

Виконує інші обов’язки, покладені на нього Законом, міською радою та міським головою.

Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього встановлюється за чинним порядком  необмежений у часі режим роботи.

_____________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від ___25.02.2019__№_32-р____

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчак О.М.

В частині, що стосується його функціональних обов’язків – несе персональну відповідальність за реалізацію законів України, указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень міської ради, розпоряджень міського голови, інших актів законодавчої та виконавчої влади у забезпеченні:

  • підготовки проектів доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, цільових та інших програм з питань його життєдіяльності, які формуються в результаті колегіального обговорення;
  • впровадження та супроводу прийнятих міською радою програм та ефективного проведення економічних реформ, розвитку підприємництва, торгівлі, оптимального  використання виробничо-технічного і наукового потенціалу міста, природних, трудових і фінансових ресурсів;

     Координує роботу: 

  • управління освіти Южноукраїнської міської ради;
  • Центру надання адміністративних послуг Южноукраїнської міської ради;
  • Лікарні (первинна ланка);
  • Лікарні (вторинна ланка);
  • управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради;
  • управління містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради (подвійна координація). 

Очолює комісії, утворені виконавчим комітетом міської ради за напрямами роботи, визначеними цим розпорядженням.

Візує рішення ради, виконкому, розпорядження міського голови з окремо  визначених напрямів діяльності.

Погоджує посадові інструкції керівників підпорядкованих структурних підрозділів за узгодженням з міським головою.

Виконує інші обов’язки, покладені на нього міським головою.

Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього встановлюється необмежений у часі режим роботи.

 

___________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від __25.02.2019__№_32-р____

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Мусцяца Г.Ф.

В частині, що стосується його функціональних обов’язків – несе персональну відповідальність за реалізацію законів України, указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень  Южноукраїнської міської ради, розпоряджень міського голови, інших актів законодавчої та виконавчої влади у забезпеченні:

підготовки проектів доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, Цільових та інших програм з питань його життєдіяльності, які формуються в результаті колегіального обговорення;

впровадження та супроводу прийнятих міською радою програм та ефективного проведення економічних реформ, розвитку підприємництва, торгівлі, оптимального  використання виробничо-технічного і наукового потенціалу міста, природних, трудових і фінансових ресурсів;

Координує роботу: 

  • управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради;
  • Департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;
  • управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, (подвійна координація);
  • КП ТВКГ;
  • КП ЖЕО;
  • КП СКГ;
  • КП БТІ.

Очолює комісії, утворені виконавчим комітетом  Южноукраїнської міської ради за напрямами роботи, визначеними цим розпорядженням.

Візує рішення Южноукраїнської ради, виконкому, розпорядження міського голови з окремо  визначених напрямів діяльності.

Погоджує посадові інструкції керівників підпорядкованих структурних підрозділів.

Виконує інші обов’язки, покладені на нього міським головою.

Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього за чинним порядком встановлюється необмежений у часі режим роботи.

______________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від ___25.02.2019__№__32-р_____

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Бацман М.В.

В частині, що стосується його функціональних обов’язків – несе персональну відповідальність за реалізацію законів України, указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень міської ради, розпоряджень міського голови, інших актів законодавчої та виконавчої влади у забезпеченні:

підготовки проектів доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, Цільових та інших програм з питань його життєдіяльності, які формуються в результаті колегіального обговорення;

впровадження та супроводу прийнятих міською радою програм та ефективного проведення економічних реформ, розвитку підприємництва, торгівлі, оптимального  використання виробничо-технічного і наукового потенціалу міста, природних, трудових і фінансових ресурсів;

Координує роботу: 

  • Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради;
  • комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська;
  • Служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради;
  • Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Очолює комісії, утворені виконавчим комітетом міської ради за напрямами роботи, визначеними цим розпорядженням.

Візує рішення ради, виконкому, розпорядження міського голови з окремо  визначених напрямів діяльності.

Погоджує посадові інструкції керівників підпорядкованих структурних підрозділів.

Виконує інші обов’язки, покладені на нього міським головою.

Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього встановлюється необмежений у часі режим роботи.

_______________________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від _25.02.2019__№__32-р_____

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОВНОВАЖЕННЯ

Керуючий справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради Головченко І.В.

В частині що стосується його функціональних обов’язків – несе персональну відповідальність за реалізацію законів України, указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень міської ради, державних, галузевих, регіональних та міських програм.

Забезпечує роботу визначену в 51, 52 і 53 статтях  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншу роботу згідно з чинних вимог, регламенту роботи виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

Забезпечує контроль за виконанням рішень виконавчого комітету міської ради, зберігання офіційних документів, пов’язаних із місцевим самоврядуванням територіальної громади.

За дорученням міського голови або виконавчого комітету міської ради організовує та реалізовує роботу на території міста, пов’язану з діяльністю виконавчого комітету міської ради.

Координує роботу:

  • відділу господарсько-договірної роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету;.
  • організаційно-контрольного відділу апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету(подвійна координація);
  • відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (подвійна координація).

Візує рішення виконавчого комітету міської ради, розпорядження міського голови з визначених напрямів діяльності, підписує додатки до рішень виконавчого комітету міської  ради. Керуючий справами виконавчого комітету виконує інші обов’язки, покладені на нього міським головою, виконавчим комітетом, бере участь у роботі створених при виконавчому комітеті комісій за  доданим переліком.

Погоджує посадові інструкції керівників підпорядкованих структурних підрозділів. Організовує планування роботи виконавчого комітету, здійснює організаційно-технічне забезпечення засідань виконкому міської ради, доведення до виконавців рішень виконавчого комітету, розпоряджень міського голови. 

Забезпечує здійснення контролю за виконанням рішень виконавчого комітету міської ради, протокольних доручень, розпоряджень міського голови. 

Забезпечує дотримання працівниками апарату міської ради правил внутрішнього розпорядку, контролює стан їх трудової та виконавчої дисципліни. 

Виконує інші обов’язки, покладені на нього Законом, виконкомом міської ради та міським головою на що націлює роботу апаратних працівників.

Для організації виконання особливо важливої роботи та оперативного реагування на нестандартні ситуації в місті для нього за чинним порядком встановлюється необмежений у часі режим роботи.

___________