НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської  міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров'я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 771»


Версія для друку

від 11.02.2019 Дата оприлюднення: 11.02.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «__» ____ 2019   №  __

 

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 771»

                                                         

Керуючись пп.1 п. «а» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 20, 91, 22 Бюджетного кодексу України, відповідно до «Порядку відшкодування вартості препаратів інсуліну», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2016р. № 239, на виконання міської   комплексної    Програми   «Охорона   здоров`я   в   місті   Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 №771, з метою забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради,

ВИРІШИВ:          

1. Внести  зміни  до додатку 6 «Порядок використання коштів міського бюджету на фінансування розділу «Запобігання та лікування цукрового діабету»  затвердженого   рішенням  виконавчого   комітету   Южноукраїнської  міської  ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської  міської  ради від 13.07.2017 № 771»:

1.1. Викласти п.5 додатку 6, в новій редакції:

«5. Використання коштів міського бюджету на забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.

5.1. Комунальний заклад «Южноукраїнська міська лікарня» відшкодовує суб’єкту господарювання (Аптечному закладу) вартість препаратів інсуліну хворим на діабет за рахунок коштів міського бюджету, а Аптечний заклад відпускає препарати інсуліну на підставі рецептів лікарів, виписаних за місцем диспансерного обліку пацієнта, відповідно до «Порядку відшкодування вартості препаратів інсуліну»  затвердженого   постановою Кабінету  Міністрів  України від  23.03.2016 № 239.

5.2. Відпуск та відшкодування препаратів інсуліну  здійснюється відповідно до укладених договорів між Комунальним закладом «Южноукраїнська міська лікарня» та аптечним закладом.

5.3. З метою  отримання коштів на відшкодування вартості препаратів інсуліну відповідно до потреби комунальний заклад «Южноукраїнська міська лікарня» надає департаменту соціальних питань та охороні здоров`я Южноукраїнської міської ради заявку на фінансування з копіями  підтверджуючих документів ( копії договору, звіту про відпущені препарати,  рахунку).

5.4. Департамент соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради здійснює перевірку наданих документів та надає заявку до фінансового управління Южноукраїнської міської ради у межах обсягів бюджетних коштів, затверджених у міському бюджеті на цей напрямок.

5.5. Фінансове управління Южноукраїнської міської ради на підставі отриманих документів перераховує кошти на рахунок департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради у межах обсягів бюджетних призначень, затверджених в міському бюджеті  на відповідний період на забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.

5.6. Департамент соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради після отримання фінансування надає управлінню Державної казначейської служби України в місті Южноукраїнську розподіл виділених бюджетних асигнувань щодо перерахування цих коштів на рахунок  комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня».

5.7. Комунальний заклад «Южноукраїнська міська лікарня» після отримання коштів з міського бюджету, використовує їх за цільовим призначенням.

5.8.  На керівника комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня» покладається персональна відповідальність за ефективне та цільове використання коштів з міського бюджету відповідно до чинного законодавства.

1.2. Пункт 5 вважати відповідно пунктом 6.

1.3. В пункті 1 вилучити слова «ІІ типу таблетованими цукрознижуючими засобами при амбулаторному лікуванні».                                                        

2. Фінансовому  управлінню  Южноукраїнської  міської  ради  (Гончарова) здійснювати фінансування напрямку в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Секретар міської ради                                                                          Л.П.Дзюбенко

 

Гехад Е.Е.

5-50-56