НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради протягом 2018 року


Версія для друку

від 11.02.2019 Дата оприлюднення: 11.02.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» ________ 2019  №  ______

 

Про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради протягом 2018 року

 

Керуючись ст.ст.40,52, п.6 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії», заслухавши інформацію голови спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради Мустяци Г.Ф. про роботу спостережної комісії протягом 2018 року, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію голови спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради Мустяци Г.Ф. про роботу спостережної комісії протягом 2018 року взяти до відома (додається).

 

 

 

Секретар міської ради                                                    Л.П. Дзюбенко

 

Гехад, 5 50 56


Інформація

про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради за 2018 рік

При виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради діє спостережна комісія, до складу якої входить 11 осіб - представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії».

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради здійснює свою роботу в формі засідань, які проводяться відповідно до затвердженого плану, але не рідше ніж раз на місяць. В 2018 році проведено 11 засідань спостережної комісії, на яких було розглянуто 23 питання. Це - здійснення громадського контролю за поведінкою осіб, умовно-дострокового звільнених від відбуття покарання; здійснення соціальної роботи з особами, звільненими з місць позбавлення волі, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, та звільненими від відбуття покарання з випробуванням; надання гостро потребуючим з числа осіб, які відбували покарання у вигляді позбавлення волі, адресної допомоги; стан індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми засудженими до покарання без позбавлення волі; стан працевлаштування громадян працездатного віку, звільнених з місць позбавлення волі, залучення їх до відповідного перенавчання професіям, які мають попит на ринку праці; про спільний наказ Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства юстиції України від 07.11.2011 № 429/831/769/3279/5 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів соціального патронажу звільнених осіб».

З початку 2018 року на обліку спостережної комісії перебувало 6 осіб, умовно-достроково звільнених від відбуття покарання, знято з обліку – 4 особи, на даний час перебуває – 2 особи. Облік осіб даної категорії проводиться на підставі звірок з Южноукраїнським відділом поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та Арбузинським МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області.

Членами спостережної комісії проводиться робота щодо здійснення громадського контролю за поведінкою осіб, звільнених з місць позбавлення волі умовно-достроково, протягом невідбутої частини покарання, шляхом спільного щомісячного інспектування за місцем проживання цих осіб. З метою недопущення вчинення повторних правопорушень та громадського контролю на протязі звітного періоду інспекторами громадських пунктів охорони порядку було проведено 32 перевірки за місцем мешкання осіб умовно-достроково звільнених від відбуття покарання. В ході перевірок були надані правові консультації, інформаційні послуги щодо працевлаштування, необхідності здійснення флюорографічного обстеження, попереджено про кримінальну та адміністративну відповідальність. Всім особам надана інформація про види послуг та допомог, які надаються департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Южноукраїнським міським центром зайнятості, Южноукраїнської міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

За звітний період в Южноукраїнському міському центрі зайнятості були зареєстровані як безробітні 2 особи звільнені з місць позбавлення волі та 1 особа звільнена від покарання з випробуванням іспитовим строком. Робота з цією категорією громадян проводиться відповідно до чинного законодавства. Надаються визначені види забезпечення та соціальні послуги, а саме: допомога по безробіттю, в тому числі одноразова її виплата для організації підприємницької діяльності, допомога на поховання у разі смерті безробітного або особи, яка перебуває на його утриманні, професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації, профорієнтація, пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. Крім сприяння в пошуку роботи, безробітним громадянам надається профорієнтаційна допомога, пропонується проходження навчання та перенавчання за кошти служби зайнятості. З метою трудової адаптації та матеріальної підтримки, безробітні мають можливість прийняти участь в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Протягом 2018 року до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 6 повідомлень про звільнення осіб з місць позбавлення волі. Фахівцями із соціальної роботи здійснено оцінку потреб 9 осіб зазначеної вище категорії, з них 3 сім’ї/особи перебувають під соціальним супроводом.

У звітному періоді по обліку Арбузинського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області пройшло 156 осіб, з них: за ст. 75 КК України (з випробувальним терміном) - 87, громадські роботи за скоєння кримінальних правопорушень – 10, адміністративних – 39, позбавлені права обіймати певні посади – 5, накладання штрафів – 13, суспільно-корисні роботи адміністративного характеру – 2.

З числа підоблікових 1 особа проходить військову службу за контрактом, 5 підоблікових є учасниками бойових дій.

До департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради протягом 2018 року звернулося 5 осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які отримали матеріальну допомогу на загальну суму 1700,00 грн. та 1 продуктовий набір, 1 особу було направлено на тимчасове перебування в «соціальну палату» комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня».

З метою забезпечення діяльності спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради на принципах гласності, відкритості та прозорості, на її засідання запрошуються представники Южноукраїнського відділу поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в  Миколаївській області, Арбузинського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області, Южноукраїнської філії Миколаївського обласного центру зайнятості та комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня».

 

 

Голова спостережної комісії, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                    Мустяца Г.Ф.