НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про  внесення   змін  та  доповнень до  міської  цільової  програми  захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 927


Версія для друку

від 13.11.2018 Дата оприлюднення: 13.11.2018

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  " __ " ______ 2018  № ____

________ сесії _____ скликання    

                                            

Про  внесення   змін  та  доповнень до  міської  цільової  програми  захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 927

 

Керуючись п. 22 ч.1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відповідно до Кодексу цивільного захисту України,  Закону України "Про страховий фонд документації України", на виконання рішення Миколаївської обласної ради від 23.02.2017 № 6 "Про затвердження програми створення страхового фонду документації на 2017-2021 роки" та розпорядження Южноукраїнського міського голови  від  29.10.2018  № 184-р  "Про  затвердження загального переліку підприємств,  установ та організацій, інших юридичних і фізичних осіб, документація на вироби та продукцію, об’єкти, культурну спадщину, культурні цінності яких підлягає закладенню до регіонального СФД (страхового фонду документації) по місту Южноукраїнську Миколаївської області", міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни та доповнення до  додатку 2 міської цільової програми захисту населення і територій від  надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки,  затвердженої  рішенням  Южноукраїнської  міської  ради  від  14.12.2017  № 927 (далі – Програма), а саме:

1.1. Внести зміни до абзацу 1 розділу 1 "Мета Програми", виклавши його у новій редакції:

"Метою міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій  техногенного  і  природного  характеру  на  2018-2022  роки  (далі - Програма) є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (далі - надзвичайні ситуації) та ліквідацію їх наслідків, підвищення рівня безпеки населення і захищеності території міста від наслідків таких ситуацій, реалізація державної політики в сфері формування, ведення та використання страхового фонду документації (далі – СФД)";

1.2.  Доповнити абзацом 2 розділ 2. "Шляхи і способи розв'язання проблеми":  

"Обсяги документації для виготовлення документів страхового фонду документації міста Южноукраїнська Миколаївської області визначено орієнтовно на підставі загального Переліку підприємств, установ та організацій, інших юридичних і фізичних осіб, документація на вироби та продукцію, об’єкти, культурну спадщину, культурні цінності яких підлягає закладенню до регіонального СФД (страхового фонду документації) по місту Южноукраїнську Миколаївської області, наданих для погодження до Державної архівної служби України і мають бути уточнені підприємствами, установами, організаціями міста при наданні документації для мікрофільмування до Південного регіонального центру СФД.";

  1.  Внести зміни до абзацу 1 розділу 3. "Завдання і заходи Програми", виклавши його у новій редакції:

"Завдання і заходи з виконання міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки, які наведені в додатку 2, спрямовані на здійснення першочергових заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та ліквідацію їх наслідків, а також забезпечення заходів із створення страхового фонду документації міста Южноукраїнська Миколаївської області, які наведені у додатку 2.1 з метою довгострокового і надійного зберігання документів страхового фонду для забезпечення користувачів Южноукраїнської міської ради (підприємств, установ, організацій міста – постачальників документації) повно-розмірними паперовими їх копіями у випадку відсутності, втрати, псування або недоступності оригіналів документації для проведення будівельних (відбудовчих), аварійно-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт під час ліквідування надзвичайних ситуацій та в особливий період, для збереження культурної спадщини, а також для організації виробництва, експлуатації та ремонту продукції господарського призначення";

1.4. Доповнити абзац 1 розділу 4 "Очікувані результати, ефективність Програми", підпунктами:  

"у разі необхідності своєчасно забезпечити органи влади та сили по ліквідації наслідків аварій та катастроф документами регіонального СФД, необхідними для проведення відбудовчих робіт, а також у найкоротші терміни провести будівельні та відбудовчі роботи на підприємствах, які мають важливе значення для сталого функціонування економіки міста, на будівлях виробничого та невиробничого призначення та інженерних спорудах різного функціонального призначення, на потенційно небезпечних об’єктах, розташованих на території міста, а також зберегти унікальні документальні пам'ятки та інформацію про культурні цінності.

з використанням наявного міського СФД скоординувати організаційну та інформаційну взаємодію під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підвищити оперативність робіт і зменшити витрати на ліквідацію та усунення наслідків надзвичайних ситуацій".

1.5. Внести зміни до  абзацу 3 розділу "Очікувані результати, ефективність Програми", виклавши його у новій редакції:

"Розрахунок обсягів та визначення джерел фінансування міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки наведено в додатку 3, а обсягів та джерел фінансування створення міського СФД – у додатку 3.1".

1.6. Доповнити абзацами 3-4 розділ 5 "Обсяги та джерела фінансування": 

"Вартість надання послуг з виготовлення документів страхового фонду Південного регіонального центру СФД уточнюється при укладанні договорів на виготовлення документів СФД з урахуванням змін чинного законодавства з оплати праці, інфляційних процесів, інших факторів та може змінюватись залежно від стану документації, що підлягає закладенню до страхового фонду документації. Розрахунок вартості цих послуг виконується за нормативними документами, затвердженими наказами Державного департаменту страхового фонду документації, які діють на час створення СФД

Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами міської ради  при підготовці бюджетних запитів на наступний бюджетний період провести розрахунки з врахуванням коливання цін на товари та послуги, відкоригувавши остаточні суми фінансування, обсяги та терміни виконання заходів Програми".

1.7. Доповнити абзацами 3-4 розділ 6 "Організація контролю за виконанням Програми": 

"Замовником міського СФД є Южноукраїнська міська рада. Замовник в межах своїх повноважень здійснює керівництво і контроль за реалізацією заходів із створення СФД.

Забезпечення координації та організації зазначених заходів щодо реалізації Програми здійснює відповідальна особа з питань створення та ведення міського СФД управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради".

2. Інформацію про хід виконання Міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки взяти до відома (додаток 1).

3. Доручити управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) відредагувати документацію Програми з врахуванням внесених змін та доповнень і забезпечити її оприлюднення на офіційному сайті міста Южноукраїнська.

4. Визнати таким, що втратило чинність рішення Южноукраїнської міської ради від 29.11.2012 № 754 "Про затвердження Програми створення страхового фонду документації міста Южноукраїнська на 2012-2015 роки".

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку, підприємництва, бюджету, фінансів і цін (Курдасов), постійну комісію міської ради з питань законності, правопорядку,  охорони прав,  свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації,  регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги та інших питань (Рибакова) та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бацмана М.В.

 

 

Секретар міської ради                                                                                Л.П. Дзюбенко

 

Колесников І.К., 5-99-96


Додаток 1

до рішення Южноукраїнської міської ради
від  ________  № ____

 

Інформація

про хід виконання заходів  Міської цільової програми захисту населенняі територій  від  надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки

Міська цільова програма захисту населення і територій  від  надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 927.

 Рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.12.2017 № 953 "Про затвердження бюджету міста Южноукраїнська на 2018 рік" (із змінами, затвердженими рішенням міської ради від 25.01.2018 № 968) на виконання заходів Програми виділено кошти в сумі 220,0 тис. грн (на утримання міської системи централізованого оповіщення населення, укріплення матеріально-технічної бази консультаційних пунктів з питань цивільного захисту та поповнення матеріального резерву), а також формування резервного фонду міського бюджету на 2018 рік – у сумі 5,0 тис. грн.

Для оснащення особового складу служб цивільного захисту міста протягом року управлінням придбано на суму 24350 грн. засоби індивідуального захисту:

  • костюм Л-1 – 5 шт.,
  • протигаз типу ГП-7 з додатковим фільтром – 12 шт.

З метою підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації органів управління та сил цивільного захисту, проведення командно-штабних навчань міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області, фінансового, організаційного та інформаційного забезпечення з питань цивільного захисту, навчання населення міста діям в умовах надзвичайних ситуацій, удосконалення навчально-матеріальної бази 8 консультаційних пунктів з питань цивільного захисту на суму 31991 грн виготовлено:

  • стенди наглядної агітації  (для консультпунктів);
  • пам'ятки, буклети, плакати, стенди, інформаційні таблички для облаштування місць масового відпочинку біля води – міському пляжі на річці Південний Буг, з правилами охорони життя людей на водних об'єктах.

26 червня 2018 року в місті Южноукраїнську відбулися тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП "Южно-Українська АЕС". В ході проведення тренувань для виконання завдань задіювалась спеціальна техніка: автомобіль RENAULT TRAFIK 4059 BT, ЗИЛ-431412 (поливомойна машина), ЗИЛ 43362, автобус "Атаман". На проведення зазначених заходів використано 4116 грн.

Протягом поточного року для поповнення, накопичення та поновлення міського матеріального резерву, відповідно до затвердженої номенклатури, придбано на суму 47060 грн.:

  • інвертор електричний 12-220 в х 1 квт (3 шт.);
  • стрічка огороджувальна ;
  • спеціалізована аптечка "Антитерор";
  • сумка санітарна (2 шт);
  • металопрокат та метизи ;
  • інструмент, спецзасоби, обладнання;
  • термопокривало медичного призначення;
  • масло для технічного обслуговування електрогенератора;
  • паливно-мастильні матеріали (бензин в талонах);
  • газоаналізатор універсальний ;
  • ехолот .

Міська автоматизована система централізованого оповіщення має в наявності 4 централізовано керовані електросирени, 1 РТВ на 17 вуличних гучномовців та близько 250 радіоточок, задіяна та відповідає вимогам стійка циркулярного виклику (СЦВ) на 80 абонентів.

У серпні 2013 року введено в дію ланку оповіщення з мобільного телефону та комп'ютера відповідального чергового УНС та ВПО циркулярними СМС-повідом-леннямикерівництва міської ради, її виконавчого комітету, членів комісій (комісія з питань ТЕБ та НС і евакокомісія) при виконавчому комітеті, міського оперативного штабу.

На утримання та експлуатаційно-технічне обслуговування системи оповіщення виділено 59604,75 грн:

  • експлуатаційно-технічне обслуговування системи оповіщення;
  • пряма лінія зв'язку на електросирени;
  • коригування абонентів СЦВ;
  • придбання та встановлення вуличних гучномовців, послуги автотранспорту;
  • демонтаж та електромонтажні роботи сирени С-28;
  • утримання мобільного фідера.

Для оснащення пункту управління органів міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту придбано маршрутизатор MICROTIKRB750R2 (HEX LITE) на суму 1300 грн.

 

 

Начальник управління з питань НС та ВПО Южноукраїнської міської ради                                       І.К. Колесников