НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 771»


Версія для друку

від 12.10.2018 Дата оприлюднення: 12.10.2018

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» ____ 2018   №  __

 

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради 
від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського 
бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті 
Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської 
міської ради від 13.07.2017 № 771»

                                                         

Керуючись пп.1 п. «а» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 20, 91, 22 Бюджетного кодексу України, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», наказу Міністерства охорони здоров`я України від 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги», на виконання міської   комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 №771, з метою впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів для полегшення  болю, страждань, інших симптомів паліативних пацієнтів, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради,

ВИРІШИВ:          

1. Внести  зміни  до  рішення  виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської  міської  ради від 13.07.2017 № 771», а саме:

доповнити додаток 5, вищезазначеного рішення, «Порядок використання коштів міського бюджету на фінансування, розділ «Надання паліативної та хоспісної допомоги», новим пунктом наступного змісту:

«7. Відшкодування лікарських, наркотичних, засобів для полегшення болю, страждань, інших фізичних симптомів паліативних пацієнтів у термінальній стадії прогресування захворювання.

7.1. Аптечний заклад за рецептами лікарів некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі - НКП «ЮУ МЦПМСД») відпускає безкоштовно лікарські, наркотичні засоби для полегшення болю, страждань, інших фізичних симптомів паліативних пацієнтів у термінальній стадії прогресування захворювання.

7.2. НКП «ЮУ МЦПМСД», після отримання реєстру від аптечного закладу, який забезпечує ліками, наркотичними засобами  хворих, перевіряє його та направляє перевірений реєстр до департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради.

7.3. Департамент соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради, після отримання рахунку на відшкодування лікарських, наркотичних засобів  від аптечного закладу,  який   забезпечує лікарськими засобами хворих за рецептами лікарів НКП «ЮУ МЦПМСД», здійснює відшкодування коштів аптечному закладу в межах планових призначень на відповідний період за вказаним напрямком.

7.4. Відшкодування коштів аптечному закладу здійснюється департаментом соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради згідно з умовами  укладеного між ними договору.

7.5. Зміни, що призводять до зменшення або збільшення річних обсягів фінансування зазначених видатків, проводяться фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради за поданням департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради. 

7.6. На керівників департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради та некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» покладається персональна відповідальність за ефективне та цільове  використання бюджетних коштів відповідно до чинного законодавства.

2. Фінансовому  управлінню  Южноукраїнської  міської  ради  (Гончарова) здійснювати фінансування напрямку в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

Секретар міської ради                                                                       Л.П.Дзюбенко

 

 

Гехад Е.Е.

5-50-56