НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації


Версія для друку

від 20.09.2018 Дата оприлюднення: 20.09.2018

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ

від  «_____» _______ 2018  №  ______                             

__________сесії _________скликання

 

Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії
для продажу об’єктів малої приватизації міста Южноукраїнська, 
які підлягають приватизації

 

Керуючись п.30 ч.1 ст. 26, ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Законів України «Про приватизацію державного і комунального майна», беручи до уваги наказ Фонду державного майна України «Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації та Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів великої приватизації», з метою визначення порядку створення, діяльності та складу аукціонної комісії , міська рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Затвердити Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації (додаток).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань управління комунальною власністю, адміністративно-територіального устрою, розвитку громади, децентралізації, інновацій та інвестицій  (Зеленюк), постійну комісію міської ради з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги та інших питань (Рибакова) та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бацмана М.В.

 

          Секретар міської ради                                               Л.П. Дзюбенко

 

Валюшок С.Г., 2-10-73

 

Додаток

до рішення Южноукраїнської міської ради

від «       »  ______  2018  №   ______

Положення

про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації

І. Загальні положення

1. Це Положення розроблене відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації та Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів великої приватизації» визначає порядок утворення аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації (далі – Комісія), її повноваження, права та порядок роботи.

2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, нормативно-правовими актами Фонду державного майна України рішеннями Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету та цим Положенням.

ІІ. Склад, порядок утворення комісії та її повноваження

1. Комісія є тимчасово діючим колегіальним органом, що утворюється органом приватизації - департаментом інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради (далі – департамент), для продажу об’єктів малої приватизації. Комісія створюється протягом 10 робочих днів з дня опублікування на офіційному сайті місцевої ради інформації про прийняте рішення про включення об’єктів права комунальної власності міста Южноукраїнська до переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації.

2.  До складу Комісії входять не менш як п’ять осіб.

У разі потреби до складу комісії можуть залучатися з правом дорадчого голосу спеціалісти, експерти, представники органів виконавчої влади, підприємств та/або господарських товариств тощо.

3.  Основні принципи діяльності Комісії:

- дотримання вимог законодавства;

- колегіальність прийнятих рішень;

- професіоналізм, неупередженість та незалежність членів комісії (недопущення втручання в діяльність комісії будь-яких органів влади).

4. Склад Комісії та зміни до нього затверджуються наказом директора департаменту.

Голова комісії та секретар призначаються із працівників департаменту за відповідним напрямком роботи.

На період тривалої відсутності голови комісії (хвороба, відпустка тощо) його повноваження покладаються наказом директора департаменту на будь-кого із членів комісії.

5. До основних повноважень комісії належать:

- розроблення умов продажу та їх подання  на затвердження виконавчим комітетом міської ради;

- визначення стартової ціни об’єкта малої приватизації;

- прийняття рішень про зниження стартової ціни в порядку передбаченому Законом України "Про приватизацію державного і комунального майна" та подання їх на затвердження виконавчим комітетом міської ради;

-  розроблення інформаційного повідомлення про проведення аукціону про приватизацію об’єкта малої приватизації;

- ведення протоколів засідань комісії та їх подання на затвердження органу приватизації;

- заслуховувати пояснення експертів, консультантів та інших спеціалістів.

Стартова ціна продажу об’єкта малої приватизації визначається аукціонною комісією відповідно до статті 22 Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".

Комісія має право під час розроблення умов продажу вносити пропозиції органу приватизації щодо запитів до органів виконавчої влади, підприємств стосовно подання пропозицій щодо умов продажу, а також надання відомостей, документів та інших матеріалів, необхідних для ознайомлення з об’єктом продажу, вносити пропозиції органу приватизації щодо подання запитів спеціалістам, експертам.

ІІІ. Порядок роботи Комісії

1. Очолює Комісію та організовує її роботу голова комісії.

2. Організаційною формою роботи Комісії є засідання.

3. Усі рішення Комісії приймаються шляхом поіменного усного голосування («за» або «проти»), результати якого заносяться до протоколу.

4. Засідання Комісії є правомочним за умови участі в ньому не менш як двох третин складу її членів.

5. Члени Комісії мають рівне право голосу при прийнятті рішень. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів членів Комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови Комісії є вирішальним.

6. За результатами засідання Комісії складаються протоколи, які підписуються всіма членами Комісії, присутніми на засіданні, та у триденний строк подаються на затвердження органу приватизації.

 7. Секретар Комісії забезпечує:

- підготовку матеріалів для розгляду Комісією;

- виконання доручень голови комісії;

- підготовку, ведення та оформлення протоколів засідань Комісії.

8. Члени Комісії зобов’язані брати участь у роботі Комісії.

У разі якщо засідання комісії не відбулося через відсутність кворуму, засідання Комісії переноситься на інший день.

9. Діяльність Комісії припиняється наказом директора департаменту.

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                          М. В.Бацман